Grushti i shtetit ne Niger: pse Franca dhe SHBA jane terbuar nga nderhyrja ruse ne Afrike?

Ne videon me larte Olsi dhe Frymzimi diskutojne nder te tjera:
1. Grushtin e shtetit ne Niger
2. Samitin e Rusise me Afriken qe Rusia organizoi ne Shen Peterburg ne 27 – 28 korrik 2023 dhe cila eshte strategjia e re e Rusise ndaj Afrikes
3. Historine e kolonializmit evropian ndaj vendeve te Afrikes
4. Arsyet e “luftes kunder terrorizmit” qe amerikanet dhe francezet nisen ne Afrike ne vitet 2013 e me pas dhe si amerikanet dhe francezet masakruan muslimanet ne te gjithe Afriken ne emer te luftes kunder terrorizmit.
5. Si amerikanet dhe francezet perdoren gogolin e terrorizmit islamik per te rikolonizuar Afriken dhe rrezuar nga pushteti lideret afrikane qe kontrollonin pasurite e Afrikes.
6. Si lobi cifut i Brukselit, Londres, Parisit, Nju Jorkut dhe Montrealit kontrollon tregtine e diamanteve dhe floririt ne Afrike dhe sesi pasurite e Afrikes vidhen nga ky lob me mbeshtetjen e ushtrive amerikane dhe franceze.
7. Perse qytetaret e Katarit nuk lejohen qe te fusin diamante dhe flori afrikan ne Katar, por i vetmi flori dhe diamant qe lejohet eshte ai qe kontrollohet nga oligarket cifute.
8. Perse amerikanet kane shpikur ligjet kunder pastrimit te parave dhe financimit te terrorizmit dhe keto ligje i perdorin per te mos lejuar afrikanet qe te shesin pasurite e tyre.
9. Si amerikanet, francezet dhe lobi cifut vjedhin pasurite e popujve te Afrikes ndersa afrikanet nuk kane buke te hane.
10. Pse Nigeri dhe uraniumi qe ai prodhon eshte shume i rendesishem per Francen.
11. Pse emri Niger vjen nga fjala raciste evropiane negro – dhe si ky term i eshte dhene popullit te Nigerit
12. Si po ndryshon Rusia lojen e madhe gjeopolitike ne Afrike dhe si milicia ruse Wagner po ndihmon Republiken Qendrore te Afrikes, Libine, Malin dhe Sudanin te kontrollojne vendet e tyre.
13. Perse Rusia po furnizon me buke falas Burkina Fason, Zimbabven, Malin, Somaline, Republiken Qendrore te Afrikes dhe Eritrean, ne nje kohe qe amerikanet dhe evropianet lene pa buke dhe vendosin nen sanksione vendet e Afrikes dhe deri ne Iran kur keto nuk i binden diktatit te Perendimit.
14. Perse popujt e Afrikes shpresojne qe Rusia do ti cliroje nga diktati i SHBA-se dhe Frances dhe pse afrikanet valevisin flamujte e Rusise ne kryeqytetin e Nigerit, Niamei.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne