Opinion

Hinduisët dhe Sikët bashkohen me duar gjatë protestave kundër CAA për të mbrojtur muslimanët në faljen e Namazit

Nga: Gayatri Menon

Gjatë ditëve të fundit, media sociale ka qenë e bezdisshme me video të protestave kundër Aktit të ri për ndryshimin e shtetësisë. Por mes dhunës, ka shumë që janë pritur mirë. Një video e fundit që është bërë virale në mediat sociale tregon një shembull tëmirë ku një grup hindush dhe sikësh shihen duke formuar një zinxhir njerëzor për të mbrojtur muslimanët që falnin namaz. Ngjarja ndodhi gjatë protestave jashtë Universitetit Jamia Millia Islamia.

Protestat kanë shpërthyer në qytete të shumta në të gjithë vendin kur Projekt-ligji kontestues për shtetësinë (CAB) u bë ligj pasi mori miratimin e Presidentit të enjten. Projekt-ligji kërkon të ndryshojë Aktin e Qytetarisë të 1955 për t’i bërë Hindu, Sikh, Budist, Jain, Parsi dhe kristian nga Afganistani, Bangladeshi dhe Pakistani, të ligjshëm për shtetësinë e Indisë. Muslimanët janë bashkësia e vetme që përjashtohet./Gazetaimpakt/inuth/