Historia Intervista

Historiani Jahja Drancolli braktis fene e kosovareve dhe behet katolik sikur kroatet

Historiani islamofob kosovar Jahja Drancolli ne nje emision te bere nga gazetare kroate dhe financuar nga televizioni fondamentalist gjerman Catholic Radio & Television Network, prodhuar ne vitin 2014 pranon per here te pare publikisht qe nuk eshte musliman por eshte laraman katolik. Ne emisionin me siper Jahja Drancolli sebashku me fshatarin e Stublles Dode Gjergji, dhe laramanet kosovare Ismet Sopi, Agroni Bytyci etj u tregojne kroateve pse ata e kane lene fene islame te Kosoves dhe jane konvertuar ne katolike sikur sllavet kroate. Ne emision sulmohet Turqia, turqit, osmanet, kosovaret muslimane, shqiptaret muslimane dhe laramanet mundohen ti mbushin mendjen intervistueseve te tyre kroate qe ata nuk kane lidhje me Islamin dhe muslimanet shqiptare por kane lidhje me sllavet katolike te Kroacise.

Katoliket Dode Gjergji, Ismet Sopi, Agron Bytyci dhe Jahja Drancolli qe flasin nje sllavishte te kulluar mburren qe me pushtimin e Kosoves nga NATO ata kane marre revansh mbi Islamin shekullor kosovar dhe mbi shqiptaret e proveniences muslimane. Katoliket qurraviten dhe e heqin veten si viktima te Jugosllavise dhe Turqise ne nje kohe qe ata kane qene te privilegjuar gjithmone dhe ne vecanti ne kohen e Titos katolik. Ky emision tregon ne nje fare menyre pse ne tekstet shkollore te Kosoves sulmohet aq shume Islami, muslimanet shqiptare dhe Turqia.

Jahja Drancolli i financuar nga kroatet dhe Kisha Katolike dhe i shkolluar ne Zare te Kroacise ka nje afersi kulturore dhe fetare me ekstremistin tjeter kosovar, Fahri Xharra apo edhe Ismet Sopin i cili po ashtu tregon qe Islamin, fene e te pareve te tij e braktisi kur ishte ne Kroaci. Kroacia ka sherbyer si vend radikalizimi per kosovaret muslimane dhe konvertimin e tyre ne katolike. Drancolli tregon ne emision rrenjet e te pareve te tij kroato-katolik dhe Islamin e sheh si armik familjar.

OPINIONE