Bota

Honda pritet të mbyllë fabrikën në Britani të Madhe pas BREXIT-it

Betejat e industrisë së makinave britanike në dy vitet e fundit janë dokumentuar mirë, mirëpo sot presin goditjen e fundit, daljen e prodhimit të Honda-së nga Britania e Madhe.

Honda do të largohet nga vendi, pritet të rrezikohen rreth 3,500 vende pune – si dhe do të simbolizonte rënien e një prej tregimeve të suksesshme të prodhimit britanik.

Industria e makinave në të gjithë botën po lufton me një ngadalësim të ekonomisë kineze, si dhe një reagim politik dhe rregullator kundër ndotjes nga automjetet me naftë në Evropë, po ashtu edhe frika e BREXIT-it ka ndikuar në industri.

Honda, së bashku me prodhues të tjerë japonezë Nissan dhe Toyota, u tërhoq nga Britania e Madhe në vitet 1980 nga qeveria e Margaret Thatcher me premtimin për qasje të lehtë në tregjet evropiane.

Largimi i Hondës kaq shpejt pas Nissan iu kthye në një vendim për të ndërtuar SUV X-Trail saj në Sunderland, paraqet një tjetër goditje për qeverinë e tanishme.

OPINIONE