Bota

Izrael-Palestinë, gjithçka çfarë duhet të dini!

– Mbyllën Zyrën e Përfaqësisë Palestineze në Washington.
– Ndërprenë ndihmat për refugjatët palestinezë të cilëve Izraeli iu ka vjedhur dhe pushtuar shtëpitë e tyre.

– Shpallën Jeruzalemin kryeqytetin e shtetit pushtues të Izraelit në mënyrë të njëanshme dhe shkelën rezolutat e OKB-së.
– Izraeli pretendon se lufton terrorizmin, ndërkohë që ai është vetë baza e terrorizmit në Lindjen e Mesme, ndërsa vendet që bashkëpunojnë me Izraelin për të luftuar terrorizmin, nuk e kuptojnë se bashkëpunojnë me burimin e terrorizmit i cili është Izraeli.
– Të qëndrosh perkrah popullit palestinez do te thotë të qendrosh përkrah të së vërtetës, përkrah të drejtës nderkombetare, përkrah rezolutave te Kombeve të Bashkuara dhe perkrah te drejtave të njeriut.


Historia do te deshmojë ndaj te gjithe atyre qe heshtin ndaj kesaj padrejtësie që po i bëhet popullit palestinez si rezultat i pushtimit izraelit për disa dekada.

Burimi: Ambasada Palestineze ne Shqiperi

OPINIONE

INTERVISTA