Bota

Krime, xhami dhe qender e re islame

Ndërtimi i xhamisë së re është duke përparuar në fshatin Beloglinka (në Krime-Tatar Aktachi-Kiyat) në rrethin e Simferopolit.

Sipërfaqja e ndërtesës së xhamisë 18 dhe 12 metra është e vendosur në tokën prej 30 akra të ndara për xhaminë dhe qendrën islame.

Aktualisht po ndërtohen muret e katit të parë, rripi sizmik është instaluar dhe së shpejti punëtorët do të fillojnë ndërtimin e katit të dytë, ku do të vendoset ballkoni për gratë.

Ndërkohë, muslimanët lokalë e kryejnë namazin në një dhomë të përkohshme, e cila ndodhet në teritorin e vendit.

Objektet fetare ndërtohet mbi donacionet e bashkatdhetarëve. Fondet megjithatë, janë ende të nevojshme për vazhdimin e ndërtimit.

Muftiu i Krimes apelon te bashkatdhetarët me kërkesë për të kontribuar sa kanë mundësi për ndërdimin e Qendrës Islame dhe Xhamisë.

Burimi : Islam.ru / ML

OPINIONE