Bota

Kroacia tani ka katër xhami

Xhamia e katërt në Kroaci u hap në fundjavë në fshatin e vogël të Bogovlës.
Pas xhamive në Zagreb, Rijekë dhe Gunja, kjo xhami e fundit është afër kufirit me Bosnje dhe Herzegovinën.
Duke folur për mediat, Myftiu i Bashkësisë Islame në Kroaci, Aziz Efendi Hasanoviç, tha se xhamia e re në Bogovlë do të shërbejë për t’u treguar të rinjve se çfarë është Islami:

“Islami kërkon besimtar mendje hapur, me plotë e veprave të mira dhe një Islam pa ndonjë devijim “.
Ai shtoi se vendet muslimane të adhurimit, xhamitë dhe qendrat islamike në Kroaci janë “vende për takime të feve të ndryshme dhe kulturave të ndryshme”.
Në Kroaci ka 26 vende adhurimi që i shërbejnë muslimanëve, duke përfshirë katër xhami. Sipas regjistrimit më të fundit të popullsisë në vitin 2011, në Kroaci kishte 63,000 muslimanë, që do të thotë se ka pasur një vend adhurimi për rreth 2,500 besimtarë.

Burimi : The Dubrovnik Times/ ML

Etiketa