Ku është Irani? Pse Irani nuk hyn në luftë, kur po bëhet gjenocid në Gaza? Pse Irani gënjen si të gjitha vendet e tjera muslimane?

Si përgjigje, le të shqyrtojmë ne vijim:
1.  Irani është një vend islamik që e konsideron veten të detyruar të ndihmojë popujt e shtypur, veçanërisht ata myslimanë, pavarësisht se si mund ta shohin të tjerët.

2.  Politika e Iranit është të ndihmojë të shtypurit pa u ndërhyrë në punët e tyre:
a)  Ai nuk u jep peshk, ai i mëson të peshkojnë vetë. Iranianët ofrojnë trajnimin, paratë dhe më e rëndësishmja, aftësinë teknologjike në mënyrë që njerëzit e shtypur të mund të veprojnë vetë.
Shembujt janë shumë të qartë:
Irani është i vetmi vend islamik që solli qindra ton armë në Bosnje dhe Hercegovinë gjatë agresionit, pavarësisht embargos së padrejtë, dhe dërgoi dhjetëra oficerë ushtarakë të rangut të lartë më me përvojë që erdhën për të ofruar trajnime për anëtarët e Ushtrisë së BiH, si dhe një grup anëtarësh të Hizbullahut libanez për të ofruar trajnime.

Në vitin 2006, Hamasi arriti të rrëmbejë ushtarin sionist Shalitin në këmbim të të burgosurve palestinezë. “Izraeli” më pas nisi një luftë të madhe kundër rezistencës palestineze për të liruar ushtarët. Situata në Gaza ishte shumë e vështirë, kështu që Hizbullahu rrëmbeu dy ushtarë sionistë për ta bërë Gazës më të lehtë. “Izraeli” pushoi sulmuarin e Gazës dhe i shpalli luftë të gjithanshme Libanit, d.m.th. Hizbullahut, fjalë për fjalë me të njëjtat synime si sot në Gaza, dmth. shkatërrimi i Hizbullahut, dhe lirimi pa kushte i dy ushtarëve. Atëherë e gjithë bota ishte kundër Hizbullahut, madje edhe kryeministri sunit libanez Fuad Es-Senjuri dhe shumë oficerë sunitë në ushtrinë libaneze. Opinioni publik, veçanërisht në vendet myslimane, nuk u solidarizua me Hizbullahun. “Izraeli” me ndihmën e Perëndimit, sidomos të Amerikës, vrau, shkatërruan, masakruan, dhe e gjithë popullata shiite nga jugu deri në Bejrut duhej të kalonte në kisha dhe shkolla, dhe një pjesë të mirë në Siri. Shkatërrimi, vrasja dhe rrenimet ishin të njëjta si sot në Gaza. Hizbullahu, siç thanë më vonë, nuk kishte më shumë se 10,000 luftëtarë. Lufta zgjati 33 ditë. Irani nuk ka hyrë në luftë dhe as nuk ka kërcënuar të hyjë. Natyrisht, gjeneralët ishin në komandën e Hizbullahut dhe u jepnin këshilla. Hizbullahu luftoi i vetëm dhe fitoi. Është fitorja më e madhe në historinë e konfliktit me “Izraelin”.
Shembulli i tretë është Jemeni. Në vitin 2014, Arabia Saudite (ne dukje, por në fakt SHBAja) formoi një koalicion me më shumë se 15 vende, duke përfshirë Egjiptin, Turqinë, Marokun, Jordaninë… për të pushtuar Jemenin gjoja për të parandaluar “ndërhyrjen iraniane” dhe fjalë për fjalë me të njëjtat armë që po përdoren sot, të përdorura kundër Gazës, filluan të shkatërrojnë, masakrojnë dhe rrënojnë një vend të varfër mysliman.

Pse? Sepse në Jemen që nga ’90. u shfaq një lëvizje, slogani i së cilës është:
Allahu Akbar.
Vdekje Amerikës.
Vdekje “Izraelit”.
Mallkimi hebrenjve.
Fitore Islamit!
Ata nuk u ndikuan nga Irani, por sloganet tyre i përkonin. Iranianët nuk hynë në luftë dhe as nuk pranuan ndërhyrje në punët e Jemenit. Sauditët dhe aleatët e tyre, përfshirë CIA-n dhe MOSSAD-in, nuk kanë gjetur kurrë ndonjë gjurmë të pranisë iraniane në luftën në Jemen dhe as nuk janë vrarë apo kapur ndonjë iranian në 8 vjet luftë. Por pas agresionit të aleancës satanike kundër jemenasve të shtypur, iranianët filluan t’i ndihmojnë ata me trajnime dhe teknologji. Sot, ata jemenas trima dhe të ndershëm po përdorin armët e tyre kundër “Izraelit” në mbështetje të palestinezëve.
b)  Ata nuk urdhërojnë apo pengojnë të shtypurin në atë që ata vetë vendosin dhe e konsiderojnë më të mirë për veten e tyre.

3. Ajo që ka rezistenca palestineze për sa i përket armëve, trajnimit dhe teknologjisë është nga iranianët. Iranianët ndihmuan të gjithë palestinezët që donin të luftonin kundër okupatorit sionist. Ata nuk hynë në angazhimet dhe bindjet e tyre, prandaj ndihmuan islamistët si Hamasi dhe Xhihadi dhe nacionalistët e deri edhe socialistët, sepse iranianët nuk hynë askund në ato specifika të popujve të shtypur. Për sa i përket Gazës, përveç armëve, trajnimit dhe teknologjisë, iranianët ndihmuan edhe në inxhinierinë e tuneleve. Tunelet janë bërë duke përdorur teknika shumë komplekse shkencore.

4.  Sot, asnjë vend në botë nuk po punon në nivel politik si Irani për të ndaluar gjenocidin dhe luftën e padrejtë në Gaza. Që nga fillimi i agresionit, Ministri i Jashtëm iranian, madje edhe Presidenti i Shtetit, kanë vizituar vazhdimisht vendet e tjera dhe janë përpjekur në çdo mënyrë të mobilizojnë të gjitha mundësitë për të ndaluar luftën. Ata thjesht nuk kanë rrahati në të. Ata vazhdimisht paralajmërojnë se e gjithë kjo mund të përfundojë në një luftë gjithëpërfshirëse, rezultatin e së cilës askush nuk mund ta parashikojë. Gjithashtu, siç ndoqëm në media, gjeneralët iranianë ndodhen në Bejrut, në selinë e përbashkët ushtarake për të monitoruar situatën dhe për të dhënë këshilla për luftëtarët në Gaza dhe Bregun Perëndimor.

5.  Hyrja e Iranit ose e ndonjë vendi tjetër në një luftë në botë do të konsiderohet “agresion” kundër një “vendi tjetër sovran” dhe sipas “ligjeve ndërkombëtare” Këshilli i Sigurimit i OKB-së” do të miratojë menjëherë një rezolutë sipas nenit 7, d.m.th. ndërhyrja ushtarake e bashkësisë ndërkombëtare kundër agresorit. Sigurisht, iranianët kanë theksuar vazhdimisht se janë të gatshëm të mbrohen nëse sulmohen. Në këtë luftë, ai moment mund të vijë shumë lehtë. Atëherë armiku do me ndihmën e Zotit, për të parë atë që as që mund ta imagjinonte.

6.  Statusi i Hizbullahut gjithashtu duhet të shpjegohet. Hizbullahu hyri menjëherë në konflikt me “Izraelin” më 8 tetor, por brenda mundësive.
Hyrja e drejtpërdrejtë e Hizbullahut në territorin e Palestinës së pushtuar do të shpallej agresion dhe një rezolutë e Këshillit të Sigurimit do të shkaktonte një sulm ushtarak në Liban.

7. Pozicioni i Hizbullahut në Liban nuk është aspak i lehtë. Kundërshtarët e Hizbullahut në mesin e të krishterëve dhe sunitëve kundërshtojnë qartë dhe hapur përpjekjen e Hizbullahut për ta sjellë vendin në rrezik lufte. Megjithatë, Hizbullah, me urtësi të madhe, i ka dhënë deri më tani rezistencës palestineze ndihmën më të madhe. Ata kanë humbur tashmë mbi 70 nga luftëtarët e tyre më të mirë deri më tani. Një e treta e ushtrisë sioniste është në gatishmëri në kufirin me Libanin dhe në këtë të tretën janë njësitë më të mira ushtarake, për shkak të frikës së madhe nga inkursionet e Hizbullahut. Më shumë se gjysma e marinës dhe një e treta e forcave ajrore janë dislokuar dhe gati kundër Hizbullahut. Hizbullahu ka vrarë dhe plagosur më shumë se 130 ushtarë që nga 8 tetori. Ai shkatërroi shumicën e pajisjeve të spiunazhit të regjimit sionist, që është pajisja që mbledh informacione për të gjithë Libanin, Sirinë, Jordaninë, Turqinë… mbi 60 mijë kolonë u evakuuan nga kolonitë e kolonëve. Konflikti zhvillohet intensivisht 24 orë në ditë në kufirin mes Libanit dhe Palestinës. Sigurisht, në çdo moment mund të ketë një luftë më të gjerë dhe gjithëpërfshirëse midis Hizbullahut dhe ushtrisë sioniste, në të cilin rast shkatërrimi, masakrat dhe rrenojet do të jenë shumë më të mëdha se në Gaza.
Lufta në Gaza nga shumë njerëz në botë kuptohet si luftë çlirimtare kundër pushtuesit dhe për këtë ka simpati të madhe dhe diçka e tillë nuk pritet në rastin e Libanit, nëse Hizbullahu fillon një luftë.

8.  Rezistenca në Palestinë është në gjendje të mirë. Me gjithë dhimbjet e mëdha, vështirësitë dhe hallet, që është edhe ligji i fitores dhe arritjes së qëllimit final, rezistenca me ndihmën e Zotit do të fitojë. Çmimi i fitores paguhet. Natyrisht, ata që janë me rezistencën palestineze nuk do ta zhgënjejnë atë, siç nuk e kanë zhgënjyer deri tani. Boshti i rezistencës nuk do të lejojë që rezistenca në Gaza të mposhtet. Kjo, me ndihmën e Zotit, nuk do të ndodhë.

9. Prandaj, është jashtëzakonisht e padrejtë, dhe në shumë raste, keqdashëse dhe e sëmurë, që dikush të barazojë Iranin me të gjitha vendet e tjera muslimane si Turqia e cila bashkëpunon me “Izraelin” në nivelin më të lartë të sigurisë, ushtarake, ekonomike dhe diplomatike ose me Egjiptin, të cilin ai gjithashtu bashkëpunon me “Izraelin” në nivelet më të larta, ose me Jordaninë, e cila u krijua si roje e krijimit sionist, ose me Arabinë Saudite, e cila konsideron se “të gjithë palestinezët dhe izraelitët së bashku nuk vlejnë aq sa sauditi më i vogël…!
Iranianët i kanë pajisur dhe armatosur palestinezët aq sa për të luftuar vetë, kështu që të gjitha vendet e tjera arabe dhe islamike le të ndalojnë bashkëpunimin me sionistët dhe ata që i ndihmojnë dhe i mbështesin ata.

10. Emiratet e Bashkuara Arabe dhe me të gjitha llogaritë Turqia, po luajnë rolin më të ndyrë në Gaza për të mirën e strukturave kriminale, duke nisur të dërgojnë apo ndërtojnë spitale jashtë Gazës, dmth. evakuoni dhe zbrazni spitalet në Gaza. Kështu, qindra mijëra njerëz që gjetën strehim brenda dhe përreth spitaleve do të duhet të zhvendosen në jug. Është një plan i ndyrë i sionistëve që ata të përdorin politikën e tokës së djegur për të shkatërruar gjithçka një nga një dhe kështu të arrijnë te pjesëtarët e rezistencës.

11. Këshilla për të gjithë njerëzit me qëllim të mirë që kujdesen për Gazën dhe Palestinën, të mos mërziten dhe të përhapin pesimizëm dhe dëshpërim pa e ditur realitetin në terren dhe bazuar në informacione të paplota dhe të pa verifikuara. Palestinezët janë luftëtarë të vendosur dhe shumë të zgjuar.
Në këtë luftë vendos vullneti i njeriut dhe jo teknologjia ushtarake. Sionistët, me ndihmën e Zotit, janë në prag të humbjes përfundimtare.
Në vitin 2006, gjatë luftimeve të ashpra, kur gazetari i Al-Jazeera e pyeti të nderuarin Sejid Hasan Nasrullah se çfarë prisni nga kombet dhe shtetet arabe, ai tha: “Ne nuk po kërkojmë ndihmë dhe do të donim që ata të mos anonin në anën tonë. armiqtë.” E njëjta shkollë është edhe shkollë e rezistencës në Palestinë. Ata u përgatitën për një luftë shumë të vështirë. Nën të gjitha rrënojat, dielli i fitores do të shkëlqejë dhe dita e tradhtarëve dhe armiqve do të mpihet përgjithmonë.

Burimi: https://www.ehlibejt110.com/2023/11/10/a-gdje-je-iran/

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne