Teknologji

Lego po teston një mënyrë për të ricikluar kubet

Prodhuesi danez i lodrave Lego nuk dëshiron që kubet e tij plastikë të hidhen në plehra, dhe është duke provuar sesi poseduesit që i kanë braktisur ato mund t’iu japin fëmijëve të tjerë.

Posedues në Shtetet e Bashkuara thanë të martën se ata mund të shtypnin një etiketë postare nga faqja e Lego, t’i vendosnin kubet e tyre të përdorura në një kuti dhe t’i dërgonin ato te prodhuesit falas.

Lego tha se ata do t’i pastrojnë, paketojë dhe do t’i japë ato në mësimdhënien jo-fitimprurëse për Amerikën, e cila do t’i dhuronte ato në shkolla në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

Kubet gjithashtu do të dërgohen në klube djemsh dhe vajzash në Boston për programe jashtëshkollore.

Nëse qëllon i suksesshëm, Lego do ta shtrijë programin në Shtetet e Bashkuara vitin e ardhshëm.

Kjo kompani zakonisht u thotë klientëve të saj që të mbajnë kubet ose t’ua japin të tjerëve. Por disa kanë kërkuar një mënyrë tjetër për t’i dhuruar ato, tha Tim Brooks, nënkryetari i çështjeve mjedisore të Lego.

Lego, ashtu si prodhuesit e tjerë të mëdhenj, kërkon të kënaqë klientët e shqetësuar për ndikimin mjedisor të plastikës.

Lego po punon gjithashtu për të gjetur materiale të tjera për kubet e tij shumëngjyrëshe. Por është një sfidë, tha Brooks.

Rivali i firmës, prodhuesi Monbro Hasbro, planifikon të eliminojë përdorimin e plastikës në ambalazh deri në vitin 2022. Dhe ajo kompani po kërkon një material që do të zëvendësojë plastikën, por është gjithashtu e vështirë për të. /tesheshi/

OPINIONE