Bota

Mbreti i Belgjikës në iftar në një familje marokene

Mbreti Philippe i Belgjikës ishte në iftar, të hënën, te një familje marokene që jeton në Ghent, Belgjikë.

“Është një ngjarje unike, ne jemi jashtëzakonisht mirënjohës për të,” tha Imam Halid Benhaddou, një nga shtatë vëllezërit e Muhammed Benhaddou, njeriu që hapi shtëpinë e tij për Mbretin e Belgjikës, raportoi të martën më 13 qershor. 2017, Morocco World News

Tre breza të familjes përpiqen të agjërojnë së bashku sa më shumë që të jetë e mundur, dhe imami shtoi se iftarin është “një shenjë e unitetit dhe kohezionit”.

Gjatë iftarit me familjen Benhaddou, Mbreti u njoh me kuptimin e agjërimit të Ramazanit, pasi familja theksoi disiplinën, besimin dhe vendosshmërinë nevojshme për agjërimin 18 orësh.

Ramazani është muaji më i shenjtë në kalendarin islamik.

Në Ramazan, muslimanët, përveç të sëmurëve dhe atyre që udhëtojnë, agjërojnë, pra përmbajnë ushqimi, pija, pirja duhanit dhe marrëdhënjet seksuale nga agimit deri në perëndimit të diellit.

Muslimanët ia përkushtojnë kohën e tyre gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit për t’u afruar sa më shumë me Allahun nëpërmjet lutjes, vetëkontrollit dhe veprave të mira.

Në të gjithë botën, muslimanët e agjërojnë muajin e Ramazanit, bëjnë disa ibadete, duke përfshirë edhe ritualet tradicionale, mbledhjen e familjes në iftar, mësimet fetare, namazin e veçantë të teravive dhe ndihmën e të varfërve, për muslimanët dhe jomuslimanët.

Muhammed Benhaddu arriti në përfundimin se vizita e Mbretit në iftarin e tyre ishte “nderim për komunitetin musliman” dhe se mbretëria “njeh muslimanët në përvojat e tyre të Islamit”.

Burimi : ABNA24/ ML

OPINIONE