Bota

Mike Pompeo kritikohet për fjalët e tij kur thotë se ai është një udhëheqës i krishterë

Së bashku me punonjësit e tjerë të Shtëpisë së Bardhë, sekretari i shtetit i SHBA është tërhequr në skandalin në vazhdim të Ukrainës. Sidoqoftë, edhe pse Mike Pompeo arriti të shpëtonte nga Uashingtoni, DC dhe u përpoq të shmangte temën në Nashville, ku ai për të udhëtoi, ai e gjeti veten të përfshirë në një polemikë tjetër.

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo është denoncuar për kalimin në vijën që ndan kishën dhe shtetin për fjalimin e tij në Shoqatën Amerikane të Këshilltarëve të Krishterë në Nashville, Tenesi. Diplomati i lartë amerikan foli për besimin e tij dhe marrëdhëniet me krishterimin në një fjalim kushtuar nocionit se çfarë do të thotë të jesh një udhëheqës i krishterë.

“Dua ta shfrytëzoj kohën time sot për të menduar se çfarë do të thotë të jesh një udhëheqës i krishterë, një udhëheqës i krishterë në tre fusha. E para është disponimi. Si është të mbash veten në këtë botë? E dyta është dialogu, biseda. Si ka mundësi që ne të angazhohemi me të tjerët në mbarë botën? Dhe e treta janë vendime, vendimet që ne i marrim ”, tha ai.

Sekretari i shtetit gjithashtu rikujtoi rrugën e tij drejt Krishterimit, duke theksuar se edhe pse ai kishte shkuar në kishë që kur ishte fëmijë, ishte “një marrëdhënie me Zotin që nuk ishte veçanërisht e rëndësishme” për të. Megjithatë, kjo ndryshoi  kur ai ndoqi Akademinë Ushtarake të SHBA. Që atëherë, Bibla është bërë një pjesë e rëndësishme e rutinës së tij të përditshme, siç pranoi Pompeo.

“Dhe kështu mbaj një Bibël të hapur në tryezën time dhe çdo mëngjes përpiqem dhe të qëndroj pak kohë me Librin. Unë kam nevojë që mendja ime të rinovohet me të vërtetën çdo ditë. Dhe një pjesë e kësaj të vërtete është, siç më kujton djali im, është të jesh i përulur ”, tha ai, duke përmendur se ai e vlerëson lutjen ndërsa udhëheq diplomacinë amerikane.

Adresa po ngre dyshime, si ish-udhëheqësi i Këshillit Kombëtar Demokratik Hebre Aaron Keyak tha për “Times of Israel”, duke pyetur nëse zyrtari mund ta përdorte postin e tij për të promovuar një fe të veçantë. Ai e fyu Pompeon se e paraqiti veten si një udhëheqës të krishterë, duke e quajtur atë “një hidhërim ndaj ndarjes sonë të kishës dhe shtetit”.

“Nuk është e qartë që ka ndonjë çështje që sekretari i shtetit të jetë udhëheqës, e as të qenit i krishterë krenar. Por është një problem që Sekretari Pompeo mendon se është e përshtatshme t’i bashkojmë këto dy fjalë dhe të zhvillojmë një ngjarje zyrtare të Departamentit të Shtetit për të qenë një udhëheqës i krishterë. Ai është një udhëheqës amerikan, i cili është edhe një praktikant i krishterë, “tha Keyak.

Disa komentues e mbështesin këtë mendim.

 

Shumë përdorues të mediave sociale nuk dukej se e besojnë Pompeo se ai ështe i krishterë dhe aspak për lavdërimin e tij për vlerat e krishtera.

 

/gazetaimpakt/

OPINIONE