Bota

Pakistani i kërkon SHBA të heqë dorë nga zhvendosja e ambasadës në Jeruzalem

Pakistani të mërkurën shprehu kundërshtimin e tij ndaj planit të raportuar për zhvendosjen e ambasadës amerikane në Jerusalem, duke thënë se një veprim i tillë do të ndryshonte statusin ligjor dhe historik të qytetit.

Zyra e Kryeministrit në një deklaratë tha se masa e raportuar ishte “shqetësim i madh” për vendin, duke shtuar se ai do të “përbënte një shkelje të qartë” të së drejtës ndërkombëtare dhe rezolutat e Këshillit të Sigurimit të OKB-së.

“Do të anashkalonte gjithashtu dekada të konsensusit global mbi këtë çështje, do të minonte paqen dhe sigurinë rajonale, si dhe do të pengonte çdo perspektivë për një paqe të qëndrueshme në Lindjen e Mesme”.

Pakistani i ka bërë thirrje Shteteve të Bashkuara të përmbahen nga çdo lëvizje që ndryshon statusin ligjor dhe historik si dhe karakterin e Jerusalemit dhe i kërkoi atij që “të veprojë në përputhje të plotë me të gjitha rezolutat e Këshillit të Sigurimit të zbatueshëm të OKB-së, duke përfshirë RKSKB 478”.

“Pakistani rinovon thirrjen e tij për krijimin e një shteti të qëndrueshëm, të pavarur dhe të afërt të Palestinës, në bazë të parametrave të pranuar ndërkombëtarisht, kufijtë para vitit 1967, dhe me Jeruzalemin si kryeqytetin e Palestines”./nation/Gazeta Impakt