Bota

Partia Komuniste Greke: Me popullin Palestinez, kundër agresionit izraelit!

Punëtorë, të rinjtë dhe organizata të cilat patën një prezencë dinamike në protestën e organizuar nga Fronti Militant Mbarpunëtorë (PAME) në pasditen e 19 Korrikut në ambasadën izraelite në Athinë, dërguan mesazh dënimi ndaj agresionit të përshkallëzuar të shtetit të Izraelit dhe shprehën solidaritet me popullin Palestinez.

Mesazhet për mbështetje ndaj popullit Palestinez dhe kërkesa që t’i jepet fund veprimeve kriminale të Izraelit dominonin në pankartat dhe banderolat e Frontit Militant Mbarpunëtorë (PAME), të Komiteti Grek për Recesionin Ndërkombëtar dhe Paqen (EEDYE),  të Federatës së Gruas të Greqisë (OGE), të Komisioneve të Paqes, të Komitetit Grek për Solidaritetin Demokratik Ndërkombëtar (EEDDA), të federatave dhe sindikatave që merrnin pjesë në këtë protestë, duke denoncuar imperializmin dhe duke deklaruar se “e vetmja shpresë është lufta e popujve”.

Demonstruesit bashkuan zërat e tyre në parullat si “Jashtë kriminelët nga Palestina”, “Jashtë NATO, të ikin bazat, asnjë pjesëmarrje në ndërhyrjet”, “Armiku është një, imperializmi”, dhe deklaruan se do të mbeten vigjilentë kundër sulmeve të reja ndaj popullit Palestinez.

Në këtë protestë mori pjesë delegacion nga KQ i Partisë Komunistë të Greqisë (KKE) dhe nga Byroja Politike e saj/  inter.kke.gr

OPINIONE