Bota

Policia franceze përballet me akuzat për abuzim të emigrantëve

rupi ndërkombëtar për të drejtat e njeriut, Human Rights Watch (HRW), akuzoi të mërkurën policinë franceze në portin verior të Calais për përdorim të sprejit për fytyrë kundër emigrantëve të mitur dhe të rritur, raporton Anadolu Agency (AA).

Raporti i përpiluar nga HRW akuzon autoritetet franceze se “kanë mbyllur sytë ndaj raporteve të përhapura të abuzimit”.

Deri në kohën kur autoritetet franceze shkatërruan të ashtuquajturin kampin “Xhungëll”, në tetor 2016, ai ishte vendstrehim për 7 mijë persona.

OPINIONE