Shqiperia

Punonjësit e rafinerisë së naftës në protestë, thirrje Ramës: Kërkojmë rrogat e prapambetura

Punëtorët e uzinës së përpunimit të thellë të naftës në Fier kanë dalë në një protestë para prefekturës, ku kërkojnë rrogat e prapambetura si dhe pagesën e sigurimeve shoqërore. Rreth 70 protestues pretendojnë se kanë rreth 7 muaj pa marrë rrogat e tyre dhe 18 muaj pa sigurime.

“Le të dalë Gjiknuri e të përballet me ne. Sindikata nuk ekziston, ta themi troç. Si do të vemi në Europë ne, kur ne akoma jemi duke kërkuar bukën e fëmijëve që na e vjedhin pa të drejtë”, kanë thënë protestuesit. Ata kërkojnë zbatimin e statusit të naftëtarit, ndërsa i bëjnë thirrje Kryeministrit Edi Rama të mbajë premtimet që u ka dhënë.

“Na ndihmo, mbaj premtimin që na ke dhënë! Na kanë mbajtur me shpresë se do të fillojmë punë. Do vazhdojmë protestat nëse nuk marrim pagat”, janë shprehur ata.

OPINIONE

INTERVISTA