Bota

Richard Moore bëhet shefi i Shërbimit të Inteligjencës Sekrete

Qeveria britanike ka emëruar ish-ambasadorin e saj në Turqi Richard Moore si shefin e ri të Shërbimit të Inteligjencës Sekrete, ose MI6.

Emërimi i Moore e bën MI6 agjencinë e tretë të spiunazhit pas CIA dhe DGSE të Francës, të udhëhequr aktualisht nga njerëz që kanë shërbyer në Turqi dhe flasin mirë gjuhën turke.

Ai pason Alex Younger, i cili ishte një oficer i inteligjencës në karrierë dhe u bë spiuni më i lartë i Britanisë në 2014.
Moore, një folës i rrjedhshëm turk, ka shërbyer si drejtor politik për Zyrën e Jashtme, zëvendës këshilltar i sigurisë kombëtare dhe ambasador në Ankara nga 2014 deri në 2017.

Në SH.B.A., Presidenti Donald Trump caktoi Gina Haspel si drejtore të CIA, e cila flet turqisht dhe disa gjuhë të tjera. Ajo thuhet se mësoi turqisht në 2000 ndërsa punonte si shef zëvendës i stacionit në Ankara.

Në Francë, Bernar Emie, shefi i agjencisë franceze të sigurisë DGSE, gjithashtu flet turqisht pasi ai shërbeu si Ambasadori Francez në Turqi nga 2007 deri në 2011./gazetaimpakt/ dailysabah

OPINIONE