Bota Rajoni

Rusia flet për Talat Xhaferin, ofron alternativë për Maqedoninë

Ambasadori rus në BE, Vlaimir Çizov ka deklaruar se vendi i tij mund të ofrojë alternativë për Maqedoninë, Ballkanin Perëndimor apo qoftë ndonjë vend tjetër, për shkak se sipas tij, gjithmonë ka alternativë tjetër nga integrimet euroatlantike, transmeton INA, duke cituar portalin euroaktiv.

Duke folur për zgjedhjen e Talat Xhaferit për kryeparlamentar, Çizov vlerëson se kjo përbën shkelje të qartë të rregullores dhe ligjeve në Kuvendin e Maqedonisë. Nga ana tjetër ai lavdëron presidentin Gjorgje Ivanov, për mbrojtjen e Kushtetutës, edhe përkundër presioneve nga Perëndimi. (INA)

OPINIONE

INTERVISTA