Bota

Rusia përkujton 9 Majin, ditën e triumfit mbi Nazizmin (foto)

Presidenti rus, Vladimir Putin, deklaroi sot para trupave ushtarake se paqja në botë është shumë e brishtë.

Fjalimi i Putin u mbajt gjatë paradës ushtarake ruse në nderim të fitores kundër nazistëve gjermanë në Luftën e Dytë Botërore, 73 vite më parë.

Në paradën e radhës në Ditën e Fitores Rusia tregoi në Sheshin e Kuq të Moskës disa prej armatimeve të saj më moderne e më të fundit, duke dhuruar edhe një spektakël ushtarak që nuk ishte parë prej kohësh.

Të pranishëm në këtë ditë në Moskë kanë qenë shumë liderë botërorë, përfshirë kryeministrin e Izraelit, Benjamin Netanyahu dhe presidentin serb, Aleksandar Vuçiç.

1-44 2-39 3-38 4-33 5-32 6-30 7-24 8-22 9-21 10-20 11-21 12-17 13-14 14-15 15-15 16-15 17-11 18-11 19-11 20-12 21-10 22-11 23-8 24-7 25-7 26-5 27-5 28-3 29-3 30-3 31-3 32-2 33-4 34-3 35-3 36-1 37-2 38-2 39-2 40-2 41-1 42-1 43 44-1 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55-5 luf