Bota

Salvini vë në dyshim mbijetesën e BE

Federal Secretary of Italian party 'Lega' (League), Matteo Salvini, speaks during his press conference at the party's headquarter in Milan, Italy, 5 March 2018. The party that ran for the general elections in a coalition with the 'Forza Italia' (FI) party of former Prime Minister Silvio Berlusconi, gained more votes within the alliance than the FI and sees Salvini now as the contender for the alliance's leadership. General elections were held in Italy on 04 March 2018 with the country's economic struggle and reaction on the massive migrant influx reflecting the voters' decisions. ANSA/DANIEL DAL ZENNARO

Ministri i Brendshëm i Italisë, Matteo Salvini, shprehu dyshimet e tij nëse Bashkimi Evropian, i ndarë thellë për migracionin dhe çështje të tjera, do t’i mbijetojë ngjarjet e vitit të ardhshëm.

“Brenda një viti do të shihet nëse do të vazhdojë të ekzistojë një Evropë e bashkuar ose jo”, tha Salvini, anëtar i partisë anti-migrim Liga, për javoren gjermane Der Spiegel.

“Do të bëhet e qartë në bisedimet e ardhshme të BE-së për buxhetin dhe para zgjedhjeve të Parlamentit Evropian më 2019 nëse e gjitha është bërë e pakuptimtë”, tha ai.

Qeveria e re populiste në Romë i akuzon anëtarët e tjerë të Bashkimit Evropian për braktisjen e Italisë, e cila vazhdon të përballet me flukse migrantësh që bëjnë udhëtimin e rrezikshëm nga Afrika, përmes Detit Mesdhe, në Evropë.

“Nuk mund të pranojmë më as edhe një person. Përkundrazi, duam t’i largojmë disa”, tha Salvini.

Kancelarja gjermane Angela Merkel, që përballet me presion të brendshëm për shkak të migracionit, po kërkon marrëveshje për të dërguar migrantë në Itali dhe në vendet e tjera ku azilkërkuesit hyjnë fillimisht.