Bota

Shejh Ikrima Sabriu i Kudsit, Jerusalemit: Dënoj sulmet e policisë ndaj Xhamisë al-Aksa dhe besimtarëve myslimanë

Shejh Ikrima Sabri, kreu i Këshillit të Lartë Islamik në Jerusalemin e zënë, ka denoncuar fuqishëm policinë izraelite për sulmet kundër Xhamisë al- Aksa dhe për sulmet ndaj namazlive myslimanë të dielën në sabah duke i përshkruar praktikat e tyre si “hakmarrëse dhe agresive”.

“Ne jemi të vetëdijshëm dhe e dimë mirë se Partia Likud është laike dhe jo fetare, dhe është mbështetur tek partitë ekstremiste të krahut të djathtë për të qëndruar në pushtet. Është një qeveri e paqëndrueshme, veprimtaria e saj është të kënaqësh të drejtën radikalëve “, tha Shejh Sabri.

Ai pohoi se shpërthimet në Xhaminë e Aksa nga grupet dhe kolonët hebrenj nuk mund të ndodhin pa mbrojtjen e siguruar nga policia izraelite.

Shejh Sabriu i Palestines gjithashtu tha se skenat e turmave masive muslimane në xhaminë Aksa gjatë muajit të shenjtë të Ramada nxitën zemërimin e policisë izraelite dhe i bënë ato sulme vendit të shenjtë sot dhe tregojnë arrogancën e tyre ushtarake.

Ai i përshëndeti të gjithë namazlitë palestinezë që mbronin Xhaminë Al-Aksa.

Burimi : The Palestinian Information Center / ML