Bota

Shejh Salhab paralajmëron për përpjekjet e Izraelit për të kontrolluar Xhaminë al-Aksa

Shejh Abdul-Adhim Salhab, kreu i Këshillit Islamik të Fakfit , ka paralajmëruar përpjekjet e shtetit okupues izraelit për të ndryshuar status kuo-në historike në Xhaminë Aksa dhe për të imponuar kontrollin e tij të plotë mbi vendin e shenjtë islamik.

Në fjalën për shtyp të Qendrës Palestineze të Informacionit (PIC), Sheik Salhab tha se “Jerusalemi i okupuar dhe Xhamia al-Aksa janë pikat kryesore të Marrëveshjes së Shekullit, të cilat okupimi izraelit dhe administrata amerikane po përpiqen t’i imponojnë popullit palestinez . ”

Ai pohoi se okupimi izraelit “po përpiqet të kontrollojë gjithçka brenda kompleksit të Xhamisë al=Aksa, përfshirë oborret dhe ambientet e saj”, duke paralajmëruar se “vendi i shenjtë po përballet me një rrezik të vërtetë”.

Kreu i Keshillit te Islamik i Vakfit u bëri thirrje popullit palestinez të intensifikojë praninë e tyre në Xhaminë al-Aksa për të prishur përpjekjet e Izraelit për ta kontrolluar atë.

“Planet për të judaizuar Jerusalemin janë përshkallëzuar kohët e fundit dhe okupimi është i vazhdueshëm në realizimin e projekteve të tij të Judesë, siç është judaizimi i kurrikulës, ndryshimi i pamjeve të qytetit të Shenjtë dhe qytetit të Vjetër dhe dëbimi i popullit të tij indigjen,” tha ai.

Shejh Salhab u bëri thirrje vendeve arabe dhe islamike që të marrin përsipër përgjegjësitë e tyre ndaj Xhamisë Aksa dhe të ndërmarrin veprime të menjëhershme për të mbrojtur./ ML

OPINIONE

INTERVISTA