Bota

“Shoqata Bamirëse e Katarit” në listën e institucioneve terroriste të vendeve arabe

People travel in a traditional boat at Doha Corniche, Qatar, October 31, 2015. REUTERS/Naseem Zeitoon - RTX1U3RO

Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe, Egjipti dhe Bahreini kanë caktuar së bashku 59 individë dhe 12 institucione që kanë financuar organizatat terroriste dhe kanë marrë mbështetje nga Katari.

“Mbretëria e Arabisë Saudite, Republika Arabe e Egjiptit, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Mbretëria e Bahreinit janë të bashkuara në angazhimin e tyre të vazhdueshëm për të luftuar terrorizmin, duke prerë burimet e financimit të tij, duke kundërshtuar ideologjinë ekstremiste dhe mjetet e shpërndarjes dhe promovimit të saj, dhe duke punuar së bashku për të mposhtur terrorizmin dhe për të mbrojtur të gjitha shoqëritë nga ndikimi i tij”, thuhet sipas një deklarate të raportuar nga Al Arabiya News Channel.

“Si rezultat i shkeljes së vazhdueshme nga autoritetet në Doha të detyrimeve dhe marrëveshjeve të nënshkruara prej tyre, duke përfshirë premtimin për të mos përkrahur ose fshehur elemente apo organizata që kërcënojnë sigurinë e shteteve dhe për të mos injoruar kontaktet e përsëritura që ata kërkuan për të përmbushur ato që kishin nënshkruar në Marrëveshjen e Rijadit të vitit 2013, në mekanizmin e tyre të zbatimit dhe në marrëveshjen suplementare më 2014; Të katër shtetet kanë rënë dakord të klasifikojnë 59 individë dhe 12 subjekte në listat e tyre të ndaluara të terroristëve, të cilat do të përditësohen në vazhdimësi dhe do të shpallen,” shtoi deklarata.

Shumica e subjekteve që janë sanksionuar janë të lidhura me Katarin dhe janë një manifestim i politikës qeveritare të Katarit për dyfishim, thotë deklarata.

Lista e individëve të klasifikuar:

1. Khalifa Mohammed Turki al-Subaie – Katari
2. Abdelmalek Mohammed Yousef Abdel Salam – Jordani
3. Ashraf Mohammed Yusuf Othman Abdel Salam – Jordani
4. Ibrahim Eissa Al-Hajji Mohammed Al-Baker – Katari
5. Abdulaziz bin Khalifa al-Attiyah – Katari
6. Salem Hassan Khalifa Rashid al-Kuwari – Katari
7. Abdullah Ghanem Muslim el-Khawar – Katari
8. Saad bin Saad Mohammed al-Kaabi – Katari
9. Abdullatif bin Abdullah el-Kuwari – Katari
10. Mohammed Saeed Bin Helwan al-Sakhtari – Katari
11. Abdul Rahman bin Omair al-Nuaimi – Katari
12. Abdul Wahab Mohammed Abdul Rahman al-Hmeikani – Jemeni
13. Khalifa bin Mohammed al-Rabban – Katari
14. Abdullah Bin Khalid al-Thani – Katari
15. Abdul Rahim Ahmed el-Haram – Katari
16. Hajjaj bin Fahad Hajjaj Mohammed al-Ajmi – Kuvajt
17. Mubarak Mohammed al-Ajji – Katari
18. Jaber bin Nasser al-Marri – Katari
19. Jusuf Abdullah el-Kadiu – Egjipt
20. Muhammed Jassim al-Sulaiti – Katari
21. Ali bin Abdullah el-Suwaidi – Katari
22. Hashem Saleh Abdullah el-Awadhi – Katari
23. Ali Mohammed Mohammed al-Salabi – Libi
24. Abdelhakim Belhadj – Libi
25. Mahdi Harati – Libi
26. Ismail Muhammed Muhammed el-Salabi – Libi
27. Al-Sadiq Abdulrahman Ali al-Ghuraini – Libi
28. Hamad Abdullah Al-Futtais al-Marri – Katari
29. Mohamed Ahmed Shawky Islambouli – Egjipt
30. Tariq Abdelmagoud Ibrahim al-Zomor – Egjipt
31. Mohamed Abdelmaksoud Mohamed Afifi – Egjipt
32. Mohamed el-Saghir Abdel Rahim Mohamed – Egjipt
33. Wajdi Abdelhamid Mohamed Ghoneim – Egjipt
34. Hassan Ahmed Hassan Mohammed Al Dokki Al Houti – Emiratet e Bashkuara Arabe
35. Hakem al-Humaidi al-Mutairi – Saudi / Kuvajti
36. Abdullah Mohammed Sulaiman el-Moheiseni – Saudi
37. Hamed Abdullah Ahmed al-Ali – Kuvajt
38. Ayman Ahmed Abdel Ghani Hassanein – Egjipt
39. Assem Abdel-Maged Mohamed Madi – Egjipt
40. Yahya Aqil Salman Aqeel – Egjipt
41. Mohamed Hamada el-Sayed Ibrahim – Egjipt
42. Abdel Rahman Mohamed Shokry Abdel Rahman – Egjipt
43. Huseini Mohamed Reza Ibrahim Youssef – Egjipt
44. Ahmed Abdelhafif Mahmoud Abdelhady – Egjipt
45. Muslim Fouad Tafran – Egjipt
46. ​​Ayman Mahmud Sadeq Rifat – Egjipt
47. Mohamed Saad Abdel-Naim Ahmed – Egjipt
48. Mohamed Saad Abdel Muttalib Abdo Al-Razaki – Egjipt
49. Ahmed Fouad Ahmed Gad Beltagy – Egjipt
50. Ahmed Ragab Ragab Soliman – Egjipt
51. Karim Mohamed Abdul Aziz – Egjipt
52. Ali Zaki Mohammed Ali – Egjipt
53. Naji Ibrahim Ezzouli – Egjipt
54. Shehata Fathi Hafez Muhammed Suleiman – Egjipt
55. Muhammed Muharrem Fahmi Ebu Zeid – Egjipt
56. Amr Abdel Nasser Abdelhak Abdel-Barry – Egjipt
57. Ali Hassan Ibrahim Abdel-Zaher – Egjipt
58. Murtada Majeed al-Sindi – Bahrein
59. Ahmed Al-Hassan al-Daski – Bahrein
Lista e subjekteve:

1. Qendra Vullnetare e Katarit – Katar
2. Doha Apple Company (Kompani për Mbështetje në Internet dhe Teknologji) – Katar
3. Qatar Charity – Katar
4. Sheikh Eid al-Thani Charity Foundation (Eid Charity) – Katar
5. Fondacioni Sheikh Thani Bin Abdullah për Shërbimet Humanitare – Katar
6. Saraya Defend Benghazi – Libi
7. Saraya al-Ashtar – Bahrein
8. Koalicioni i 14 Shkurtit – Bahrein
9. Brigadat e Rezistencës – Bahrein
10. Hezbollah Bahrein – Bahrein
11. Saraya el-Mukhtar – Bahrein
12. Harakat Ahrar Bahrain – Lëvizja Bahrein

/ © Gazeta Impakt

Etiketa