Islamofobi Rajoni

Skandal në Kosovë, Themeluesja e Kishës Protestante Ungjillore merr pjesë në protestën kundër ndërtimit të Xhamisë

Ndërtimi i Xhamisë së Madhe në Prishtinë riktheu edhe një hërë në pah islamofobinë në Kosovë dhe burimet se nga vjen ajo.

Në protestën kundër ndërtimit të xhamisë, më e vogëla e shënuar ndonjëherë në vend, kanë marrë pjesë edhe përfaqësues të feve apo kulteve të tjera që janë në kosovë.

Midis 10 protestuesve ishte edhe Qefsere Nishevci themeluese e kishës protestante ungjillore në Kosovë e cila kundërshton ndërtimin e xhamisë.

Mesaduket Nishevcin e shqetëson shumë ndërtimi i xhamisë për besimtarët e fesë së shumcës kjo pasi kulti i saj vazhdimisht ka nxitur islamofobi dhe prishje të harmonisë fetare që gjendet në vend.

Se si një themeluese e kishës protestante ungjillore kundërshton ndërtimin e një xhamie madhështore, këtë vetëm Qefsere Nishevci mund ta bëjë, dhe këtë e bën për të dalë në media me qëllimin për të sulmuar muslimanët dhe objektet e kultit të fesë islame./Gazetaimpakt/