Bota

Studiuesi i Institutit SIPRI: Fuqitë bërthamore nuk janë të gatshme të braktisin armët bërthamore

Njëri nga hulumtuesit e Institutit SIPRI ka thënë se të gjitha fuqitë bërthamore janë duke investuar në armë dhe nuk janë të gatshme t’i braktisin ato.

“Studimet tregojnë se të gjitha vendet që njihen si shtete bërthamore kanë investuar në posedim të armëve”, tha Shannen Kiel, studiues në Institutin Suedez për Paqe, në një intervistë me agjencinë gjermane të lajmeve. Ai theksoi se nuk kishte asnjë shenjë të mungesës së armëve të një vendi, duke shtuar se vendet që kanë ose janë duke kërkuar armë bërthamore kërkojnë të pajisin dhe rifurnizojnë armët e tyre, dhe asnjëri prej tyre nuk është i gatshëm të braktisë armët./ PT