EtiketePerëndimi

Opinion

Islami, islamofobia dhe Perëndimi

Islami dhe Perëndimi, nga popujt përkatës, perceptohen kryesisht si dy kategori të veçuara, jo rrallë të rivalizuara, dy bota të ndara dhe të mbyllura, që nuk...

Opinion

Rinia euro-perëndimore

Pas rënies së komunizmit, në Bashkimin Sovjetik dhe në Ballkan u ndie mungesa e shënjestrës, u ndie një vakum për shënjestrimin e shigjetave të tyre...

Opinion

Perëndimi miqësor me Faraonin

Nëse marrim parasysh historinë e Egjiptit, përpjekjet aktuale të presidentit Abdel Fatah el-Sisi për të mbajtur postin deri në vitin 2034 nuk është aspak...

Opinion

Orientalizimi i orientalizmit (Pjesa 2.)

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në artikullin e javës së kaluar folëm për ndryshimin e formës së orientalizmit, pasi në të shkuarën hulumtuesit perëndimorë shkonin...

Opinion

Orientalizimi i orientalizmit

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Hulumtimet e studiuesve perëndimorë në lidhje me aspektet politike, shoqërore, kulturore, fetare, etnike, antropologjike dhe të tjera...