Opinion

Turqia është më e mira në botë në luftën kundër koronavirusit. I gjithë fronti pro-tutelë është ngritur për një grusht shteti.

Sa herë që Turqia shkëlqen, sa herë që fuqia e saj zmadhohet, sa herë që ajo shkon në ndihmë të botës, sa herë që qëndron në krye të politikës, një “ushtri e së keqes” është e gatshme ta kundërshtojë atë.

Sa herë që hedh hapa më të mëdhenj drejt bërjes së një aktori rajonal dhe global, sa herë që shkruan një histori suksesi serioze, sa herë që bëhet një vend drejtues, një koalicion rajonal dhe global i mirëorganizuar, një partneritet e kundërshton atë.

‘Pushtuesit vendas’ u lëshuan përsëri në tokë

Sh.B.A merr masa, Evropa ndërmerr veprime, Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe) ndërmarrin veprime, media perëndimore ndërmerr veprime dhe së bashku me ta aktivizohet “fronti i pushtimit të brendshëm” që është nën kontrollin e tyre.

Ata së pari përpiqen të na ndalojnë me shpërthime “logjike”. Kur kjo fillon të dështojë, ata fillojnë të bëjnë paralajmërime. Kur kjo dështon, ata fillojnë të hedhin kërcënime përreth. Kur kjo vërtetohet dhe rezulton e paefektshme, ata fillojnë të minojnë, tallen dhe e zhvlerësojnë. Eshtë e drejtë që në këtë pikë që ata fillojnë të lëshojnë “pushtuesit vendas” në terren.

Presioni dhe kërcënimet e huaja janë një gjë e së kaluarës sepse ato nuk funksionojnë. Askush në këtë vend nuk kujdeset ose nuk e merr më seriozisht atë që thonë amerikanët dhe çfarë thuhet në kryeqytetet evropiane. Investimet konvencionale si Organizata terroriste Fetullah (FETÖ) dhe Partia e Punëtorëve të Kurdistanit (PKK) për më tepur nuk ndihmojnë në raste të tilla.

Ata grumbulluan armë të fuqishme brenda, krijuan një front pro-tutelë

Prandaj, ata vendosën armën më të fuqishme brenda vetë vendit. Arma më e fuqishme është fronti i brendshëm. Ata po sulmojnë në shtëpi, nga brenda kalasës. Ata ndërtuan një lloj aleance të re të brendshme, front të brendshëm, koalicion, mekanizëm pro-mbikqyrje duke përfshirë PKK, opozitën kryesore Partia Popullore Republikane (CHP), nacionalistët dhe konservatorët, islamistët, liberalët dhe majtistët, diçka që nuk është parë kurrë më parë në Turqi.

Ndërsa pandemia e COVID-19 vazhdon ta tërhiqte botën drejt katastrofës, pasi pa ndihmë bosët e botës po rrënohen, pasi situata po trajtohej dobët dhe dëshpërimi nuk mund të fshihej, dhe kur ky dëshpërimi nuk mund të fshihej më Turqia shkroi një histori të re suksesi.

Turqia është më e mira në botë. Kjo është një histori e mrekullueshme suksesi

Ajo aplikoi një procedurë të shëndoshë dhe të suksesshme të trajtimit. Ajo e mbajti të fortë rezistencën shoqërore dhe mbikëqyrjen. Ajo vërtetoi se është më e mira në botë në infrastrukturën shëndetësore.

Ajo vendosi ndihma për botën. Nga SH.B.A. në Mbretërinë e Bashkuar, nga Evropa në Lindjen e Mesme dhe Afrikë, nga Azia e Jugut në Azinë Qendrore dhe Ballkan, Turqia ishte kudo.

Ajo frenoi pandeminë. Ndërsa SH.B.A., Mbretëria e Bashkuar, Franca dhe e gjithë Evropa po binin, ndërsa njerëzit po liheshin të vdisnin, Turqia bëri një luftë legjendare, duke ushqyer jetën e të gjithëve.

Ajo riatdhesoi përsëri qytetarët e saj nga e gjithë bota. Ajo dërgoi avionë, aeroplanë ambulance në vendet e largëta për një pacient të vetëm.

“Operacioni i dhembshurisë”: Turqia marshon drejt qendrës së botës

U krye një operacion i jashtëzakonshëm dhembshurie: shteti shkoi në pragjet e qytetarëve të saj; ndërsa bota po lypte maska, Turqia shpërndau maska pa pagesë në shtëpitë e njerëzve.

Asnjë vend nuk e bëri këtë, asnjëri nuk ishte në gjendje ta bënte këtë. Ata planifikuan të linin të sëmurët të vdisnin, në mënyrë që të shpëtonin disa prej tyre. Ata publikonin vazhdimisht parashikime për statistikat e vdekjes.

Ndërkohë, Turqia po marshonte drejt qendrës së rendit të ri pas post-epidemisë globale. Si aktor global, ajo ishte duke krijuar infrastrukturën e epokës së re. Mori hapa të fortë dhe u duk jashtëzakonisht i vendosur dhe i aftë.

CHP, PKK, FETÖ, Canan Ozgür, Ekrem, Zarakol të gjithë menjëherë u vërsulën në terren

Xhelozia dhe pamundësia për të penguar suksesin e Turqisë ishin të shpejta në sipërfaqe. Suksesi dhe koordinimi i ekipit nën udhëheqjen e Presidentit Rexhep Tajip Erdogan i çoi ata në marrëzi. Nuk kishte asnjë shenjë të vetme të dobësisë në Turqi.

Ata nuk humbën kohë për të ndërmarrë veprime. Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe), Egjipti dhe Franca ndërmorën veprime në përgjigje të suksesit në Libi.

Mijëra plane, dhjetëra gënjeshtra, një lojë shumë e pisët. Pra, “Ekzekutim për Erdoganin”?

Ata prodhuan një gënjeshtër pas tjetrës në përpjekjet për të lënë në hije Turqinë, për të zhvlerësuar suksesin e saj, për ta diskredituar atë. Ata madje i promovuan këto gënjeshtra.

Ata ndërmorën veprime në mediat sociale me një partneritet të gjerë; ata aktivizuan dhjetëra mijëra llogari dhe u përpoqën të infektuar mendjen e njerëzve.

Një skenar shumë i ndyrë ishte në lojë me armiqësinë që po pompohej dhe u shfaqën shembuj të vandalizmit.

Cuditërisht, filluan diskutimet për grusht shteti. Deklaratat që ishin bërë më parë nga anëtarët e FETÖ ishin duke u përsëritur. U tha, “Nëse jo me zgjedhje, atëherë në mënyra të tjera”, që nënkupton ekzekutim për Erdoganin.

Ajo lojë e pabindur ishte duke u riorganizuar.

Shefat e tyre flisnin nga Londra për një “sulm terrorist ekonomik”

Sidoqoftë, vëmendja jonë nuk ishte te ata, por te shefat e tyre, zotërit e tyre. Ne po mundoheshim të përcaktonim se çfarë ishin duke thënë dhe po bënin. Dollari që arriti kulmin kundër lira një natë më parë ishte perdja e parë.

Institucionet financiare me qendër në Londër po blinin valutë të huaj me lira në Turqi, rritnin dollarin dhe kryenin sulme terroriste ekonomike kundër Turqisë.

Pjesa më e madhe në Londër e bisedës për grusht shteti kishte ndërmarrë veprime. Turqia menjëherë ndërmori masa kundër saj dhe e prishi këtë operacion. Ajo vendosi një ndalim transaksioni për tre banka, Citibank, BNP Paribas SA, dhe UBS AG.

Kush po planifikon sulme ndaj Ministrit turk të Financave Berat Albayrak? Pse?

Këto banka pirate po përpiqeshin të lehtësonin detyrat e atyre që ndodheshin brenda vendit përmes sulmit ekonomik.

Operacione të ngjashme u kryen në 2018 dhe 2019. Ata kishin blerë valutë të huaj nga Turqia duke përdorur lira. Sidoqoftë, kur ata nuk mund të zëvendësonin TL, ata u përballën me dëme të mëdha. Ata nuk kishin zgjidhje tjetër veçse të blinin lira me 1 000 përqind interes.

Cila ishte kostoja e këtij dëmtimi? Një rrjet që arriti në grupet e financave në Turqi përmes Londrës, dhe politikanë dhe llogari të mediave sociale përmes tyre, kishte filluar një fushatë të madhe kundër Berat Albayrak.

Ata që sulmuan Erdoganin për 20 vjet ndërmorën përsëri veprime: I njëjti komplot, të njëjtët goditës

Komploti dhe metoda janë të gjitha të njëjta; sulmuesit e përdorur janë të njëjtë; partneriteti brenda, korrupsioni është i njëjti.

Ata që kanë sulmuar Erdoganin për dy dekadat e fundit sulmuan nga Londra një ditë më parë dhe kanë sulmuar nga brenda vendit për javë të tëra. Këtë herë është përfshirë edhe boshti Arabia Saudite-Emiratet e Bashkuara Arabe.

Cdo goditje e befasishme dhe përpjekje për grusht shteti është një ndërhyrje e huaj.

Cdo komplot u përplas në fytyrat e tyre – si do të jetë kjo. Por ata po vazhdojnë akoma.

Do të vijë koha e të dyve, Londrës dhe e Abu Dhabi. Fazat e lavdishme nuk janë hapur akoma.

Ne do të vazhdojmë gjithashtu.

Ata janë duke bërë gjithçka me fuqinë e tyre për të goditur Erdoganin dhe Turqinë.

Por ne kishim thënë që historia mori një kthesë. Ne e kemi parë këtë gjatë dekadës së fundit. Në të vërtetë, fazat e tyre të lavdishme nuk do të hapen.

Nuk është më e mundur të ndalosh Turqinë. Ata do ta zbulojnë mjaft shpejt.

Ata në Londër, Paris, Tel Aviv, Abu Dhabi, si dhe “fronti i pushtimit” brenda do ta kuptojnë këtë kur e gjitha të realizohet./GazetaImpakt/yenisafak/

OPINIONE

INTERVISTA