Opinion

TURQIA PRISHËSE E LOJRAVE IMPERIALISTE!

Nga: Savash VELIU

Kripto Kurdët PKK / PJD kot e kanë luftën UTOPIK nën petkun Kurd për formimin e një shteti autonom e fabrikuar nga perendimorët siç fabrikoj një kohë Anglia shtetin ”israel” që sot tenton ta përsërisë SHBA’ja duke mobilizuar mercenar nga e gjithë bota dhe rajoni arab per shtetin kreatur ”Kurdistan”. Por harruan ideatorët se Turqia e re nuk është ai shtet marionet që dirigjohej nga Atllantiku siç dirigjohen sot shtetet arabe që lejojnë kreatura te reja pas asaj israelit të fabrikuar mbi shtetin Palestinez.

Sot shihet qartë se imperialistëve të vjetër u hasi sharra në gozhd me Turqinë që ua theu dhëmbët dhe dhëmballat në fushbetej duke hapur një vend për vete në tavolinën e fuqive globale.
Po ashtu është PKK/PJD prodhim Israelite dhe Armene që duan të formojn “Israelin e madhë të dytë” mbi tokat arabe dhe ate Turke nën emërin e kurdëve të apstrahuar politikisht.
Këta terroristë perëndimor nuk kanë kurfarë lidhje me popullin kurdë që jetojnë në katër shtetet mesopotame ku njëra është turqia që siguron pjesën më të madhe të kurdëve turk që gëzojnë postet më të larta në pushtetin politik turk.

Me operacionetë e mëparshme ndërkufitare të Turqisë, “Mburoja e Eufratit” dhe “Dega e Ullirit”, është parandaluar formimi i një korridori terrorist të planifikuar të kaloj nga kufiri i Irakut deri në Mesdheun e ashtuquajtur ”KURDISTAN” që sionistëve do tu shërbej për njëqind vitet e ardhshme duke eksploatuar pasuritë e petrolit dhe gazit strategjik pa botën Islame e veçanrisht pa Turqin e cila deri dje sishte në agjendën perëndimore si faktor politik, por ja që Turqia arriti ngritje politike e ushtarake dhe atë projekt djallëzor e përmbysi si në tavolinë ashtu edhe në fushbetej sot.
Operacioni “Mburoja e Eufratit” ia hapi rrugën që Turqia të arrijë pavarësinë e vërtetë politike nga prangosja perëndimore gjatë njëqindvitet e fundit. Prandaj, operacioni” Mburoja e Eufratit” hyri në histori si një pikë kthese, një moment historik në luftën e Turqisë për pavarësi dhe të ardhmen e saj shoqërore.

Tani dihet se projekti i shtetit të dytë të terrorit KriptoKurd, i cili do të ishte Israeli dhe kukulla e imperialistëve ”Kurdistani”, u rrëzua. Nga e gjithë bota ishinë mbledhur terroristat për ta luftuar Turqinë dhe Muslimanët brenda tokave të tyre atërore.

Një veprim i tillë nga Turqia, për të cilin ata menduan se ishte nën kontrollin e tyre, i tronditi të gjithë imperialistët 5 anëtarëshe në Këshillin e Sigurimit të OKB’s. Turqia prishi një lojë shumë të madhe; ajo shkatërroi komplotin e imperialistëve mbi rajonin e Mesopotamisë dhe të Lindjes së Mesme dhe atë Mesdheut Lindor.

Por nuk duhet haruar se i njëjti komplot mund të planifikohej edhe tani në një takim të fshehtë mes Rusis dhe SHBA’s që të veprojnë së bashku me Israelin kundra Turqisë. Ata dëshirojnë ta vendosin Turqinë në vështirësi dhe ta mbysin brenda vetes por ai tentativ është vështrirsuar pas këtyre operacioneve madhore të ushtrisë turke.

Turqia që zbrapsi projektin e dytë të Israelit që do ta kthejë rajonin në një gangrenë të vështirë për tu rikuperuar dhe të shkaktojë të gjitha llojet e çrregullimeve do të çojë në rezultate jashtëzakonisht të rëndësishme jo vetëm për turqinë, por edhe për sa i përket të ardhmes së rajonit islam.

Pas operacionit“Burimi i Paqes”, asgjë nuk do të jetë më e njëjtë si më parë. Ajo këputi shpresat imperialiste të projektuara më parë tani të detyruar të projektojnë plane të reja afatshkurtra ngase ata nuk do pajtohen me gjendjen e krijuar në terren por Turqia ka marrë masat e duhura përgaditure nga fitoret e arritura.

Turqia po korr suksese të pa imagjinueshme në fushën politike duke i detyruar ato të zbrapsen nga plan-projektet për ndarjen e tokave turke që ate të le të dobësuar dhe larg rrugëve energjetike të Sirisë, Irakut dhe të Mesdheut Lindor.

Por Turqia arriti t’a përçaj aleancën historike Amerikano-Israelite duke ekzekutuar tri operacione kirurgjike nën kufirin e saj që ndryshoj ballancat gjeopolitike duke zvetënuar israelin nga mbështetja amerikane e cila në momentin e fundit e shpëtoj israelin nga gllabërimi turk me operacionin Burimi i Paqes, këtë e dëshmoi Përfaqësuesi Special i SHBA në Siri, James Jaffrey që tha; Nëse nuk do ta ulnim Turqinë në Tavolinë ajo do ta gllabëronte tërrë Sirinë!

Të rikujtojm se ishtë Amerika ajo që për herë të parë në Historinë e saj kundërshtoi haptas rezolutën e Israelit (e përkrahur nga Saudët dhe Sisi) në OKB që tentonte ta dënonte operacionin e ushtrisë turke Burimi i Paqes!

Turqia me këtë operacion furioz arrinë t’a përçaj edhe BE-në ku Hungaria ishte ajo e cila u shpreh kategorikisht kundër rezolutës së BE-së ndaj Turqisë që tregoj forcën diplomatike që vepron në Ansamblen Europiane proturqisë duke përgaditur dokumente autentike kundra SHBA’s se ajo me armë strategjike i ka furnizuar terroristët PKK?IPG kundër forcave turke një krim sipas ligjeve ndërkombëtare!

Tani situata e krijuar po zbulon fotografin e fundit mbi të gjithë bashkëpuntorët e terroristëve PKK/JPG që haptazi armatosën ato kundër Turqisë, siç janë SHBA-NATO, Gjermania, Franca, Anglia dhe Rusia dhe shumë shtete të tjera.

Kjo kuptohet ngase PKK/JPG vrapon pas çdo patroni përpos Turqisë që fuqimisht dëshmon se PKK/JPG është e formuar enkas për ta luftuar Turqinë sepse mercenarët në fjalë vetëm Turqisë nuk i afrohen pranë!!/GazetaImpakt/

OPINIONE