Bota

‘U mbush kupa’/ (VIDEO) Belgët u thonë stop masave të Covid-19 dhe ua hyjnë në dru policëve

Një pèrplasje e dhùnshme ka ndodhur midis pòlicisë dhe pushuesve në plazhin e Blankenberge në Belgjikë. Disa dhjetëra njerëz dyshohet se janë të përfshirë si dhe shkaqet e kësaj pèrleshje nuk janë ende plotësisht të qarta në këtë fazë, por me siguri ato janë  të lidhura me masat shëndetësore që janë ndërmarrë nga autoritete shtetërore për parandalimin e përhapjes së Covid-19.

Gjatë íncidentit, protagonistët hodhën rërë, cadra dhe karrigenë drejtim të pòlicisë. Në pamjet e shpërndara përmes rrjeteve sociale, ne madje shohim një oficer pòlicie të gòditur keq me një çadër.

Pòlicia lokale në zonën e Blankenberge Zuienkerke, mori përforcime nga disa rajone të tjera të afërta me qytezën.

/puls7

OPINIONE

INTERVISTA