Islamofobi Rajoni

Xhevdet Mazrekaj e pikturon Skenderbeun si terrorist

Xhevdet Mazrekaj, katundari kosovar qe boton ne Zvicer gazeten Bota Sot se fundmi ka botuar edhe nje kalendar vjetor i cili shperndahet me gazeten ne Prishtine. Ne kete kalendar, heroi kombetar i Shqiperise u shitet qytetareve kosovare si nje terrorist. Piktura e cila ilustron kalendarin e Xhevdetit e tregon Skenderbeun me muskuj, qe shoqerohet nga dy terroriste te tjere qe kane pamje kriminale. Piktura e Skenderbeut rrethohet nga njerez te vrare, te mbytur me shpata dhe me shigjeta.

Fotoja e ketij kalendari nuk ndryshon shume nga fotot qe terroristet kosovare sikur Lavdrim Muhaxheri dergojne nga Siria, me njerez te vrare dhe te mbytur. Nuk dihet nese autoritetet kosovare dhe zvicerane do te nisin ndonje hetim per nxitje te terrorizmit, urrejtjes nder etnike dhe nder fetare qe posteri me i fundem i Mazrekajt ben ne Kosove.

Duke ditur qe Skenderbeu ka luftuar kunder turqve, dhe duke qene qe ne Kosove jeton nje komunitet i madh turk, Mazrekaj mund te hetoet per nxitje te urrejtjes etnike dhe fetare. Posteri i Mazrekajt mund te inspiroje ekstremistet ne Kosove qe te kryejne aktet terroriste sikur ato ne postin e Botes Sot kunder minoriteteve ne Kosove.