Që nga koha e Profetit Muhamed, pasuesit e tij, e deri te Perandoria Osmane, tradita e bashkëjetesës me njerëzit e feve tjera është përcjellë nga gjenerata në gjeneratë e deri në këto ditë. Mendimi se jomuslimanët që jetojnë në vendet me shumicë të popullsisë muslimane keqtrajtohen, është shumë larg nga e vërteta.

Në fakt shumë objekte të adhurimit të jomuslimanëve “lulëzojnë” në vendet e dominuara me popullsi muslimane.
Ja edhe një fakt tjetër: disa nga këto kisha, sinagoga dhe tempulle janë rinovuar nga muslimanët. Shikoni këto 15 kisha dhe sinagoga të bukura në vendet me shumicë të popullsisë muslimane, mes tyre edhe Manastiri i Graçanicës në Kosovë. /tesheshi

Bazilika e zonjës sonë së paqës në Yamoussoukro, Bregu i Fildishtë

 

Sinagoga e Algazi në Izmir, Turqi

 

Sinagoga El Ghriba në Tunizi

 

Sinagoga e Kef në Tunizi

 

Sinagoga “The Neve Shalom” në Stamboll, Turqi

 

Katedrala e Shën Markut në Kajro, Egjipt

 

Manastiri i Graçanicës në Kosovë

 

Katedralja Sacre-Coeur në Kasablankë, Maroko

 

Kisha e Shën Antonit të Paduas në Stamboll, Turqi

 

Bazilika patriarkale e Shën Gjergjit në Fenerbahçe, Turqi

 

Kisha e Shën Nikolasit në qytetin e Aktobes, Kazakistan

 

Kisha Kombëtare e Nigerisë në Abuja

 

Kisha asiriane e Marisë në Stamboll, Turqi

 

Kisha e shën Benoitit në Stamboll, Turqi

 

83