Me rastin e dekorimit te halldupit Sulejman Rexhepi me titullin “Kalores i Urdherit te Skenderbeut” nga skraparliu Ilir Meta, Qenan Ismaili, myftiu i Shkupit i cili ne myftinine e tij ka shume besimtare turq, torbesh, gorane dhe shqiptare qe e duan Turqine, duke abuzuar me detyren ka marre guximin te flasi ne emer te tyre dhe te uroj Sulejman Rexhepin per kete titull anti-islamik qe ai ka marre. Keta besimtare te revoltuar i kane shkruar gazetes tone duke i dhene dokumentin qe po botojme me poshte.

Ndersa Sulejman Rexhepi kete titull e ka dhurate nga ish-muslimani i konvertuar ne katolik dhe sherbetori i Vatikanit, Fahri Balliu, urimi nga Qenan Ismaili per Sulejman Rexhepin jo vetem qe eshte nje turp dhe akt anti-islamik i paprecedent, por cenon edhe vete ligjet e Maqedonise dhe emrin e besimtareve te nderuar te Shkupit. Shkupjanet te cilet po reagojne ne forumet sociale kunder ketij turpi, akraballij te tyre kane turqit dhe Turqine dhe jo serbo-shqiptarin Skenderbe. Filmi me i preferuar i muslimaneve shkupjan eshte Kurtlar Vadisi me Polat Alemdarin, dhe jo filmi rus “Skenderbeu” me Akaki Haroven.

Me poshte eshte letra e Qenan Ismailit i cili mesa duket enderron qe edhe vete te vari nje dite ne qafe kryqin e Skenderbeut. Gazeta jone i lutet katolikut elbasanas me emer turk, Fahri Balliut, qe te marre Qenan Ismaili dhe Sulejman Rexhepin sa me pare ne Vatikan, ti ktheje ne fene e Nene Terezes dhe ti pagezoje ne katolik, dhe mundesisht Qenan Ismailin Vatikani ta caktoj Ipeshkv te Shkupit, ndersa Sulejman Rexhepin Ipeshkv te gjithe Maqedonise.

161