Zgjidhet debati i gjatë në lidhje me autencitetin e eshtrave të carit të fundit të Rusisë dhe familjes së tij.

Analizat e reja gjenetike vërtetojnë se mbetjet kockore i përkasin familjes së carit, të vrarë një shekull më pare dhe se kisha ortodokse ka pranuar rezultatin e tyre.

33