Islamofobi Shqiperia

Revolte katolike: sulmohet hidrocentali i ndertuar nga turqit ne Mirdite

Vendosja e flamurit turk në digën e hidrocentralit të Qafë-Mollës në Mirditë ka revoltuar me dhjetëra esktremiste katolik, të cilët janë ngritur në protestë në ditën e fundit të vitit dhe kane protestuar kunder ndertueseve te hidrocentralit.

Urrejtja etnike dhe fetare kunder ndertueseve turq eshte nxitur nga gazetari ekstremist Leon Molla i cili fshihet ne France. Muaj me pare, Leon Molla ka premtuar edhe para per vrasjen apo rrahjen e gazetareve dhe historianeve shqiptare ne Tirane.

Ekstremistet katolike te cilet i jane pergjigjur thirrjeve te Leon Molles kanë shkatërruar flamurin turk të vendosur pranë digës, ndërsa forca të shumta policie kanë mbërritur në vendngjarje. Protestuesit jane radikale katolike te cilet i jane bindur apeleve ekstremiste te Leon Molles i cili Mirditen e paraqet si republike te fashisteve te Dom Loro Cakes dhe Gjon Marka Gjonit. Ekstremistet kane arritur te shkaterrojne flamurin turk, te hedhin sllogane anti-turke dhe anti-muslimane te cilat jane te denueshme penalisht sipas kodit penal pasi nxisin urrejtje kombetare dhe fetare.

Mbetet te shihet nese shteti shqiptar do te ndjeki linjen e Ahmet Zogut dhe te zbatoje ligjin ne Mirdite apo do vazhdoje ti toleroje bandat ekstremiste katolike ne thyerjen e ligjit.