Shkencëtarët amerikanë tregojnë për origjinën fisnore të shqiptarëve

Të gjithë banorët e Evropës janë kushërinj të largët me njëri – tjetrin, thonë shkencëtarët.

Një studim i Universitetit të Kalifornisë ka gjurmuar origjinën fisnore të popujve të Europës.

Sipas studiuesve Coop dhe Ralph, paraardhësit e italianëve kanë qenë fis me ata të spanjollëve.

Ndërsa paraardhësit e shqiptarëve kanë pasur lidhje gjaku me ata të grekëve dhe maqedonasve.

Gjithsesi, dy italianë të sotëm kanë më pak kushërinj të lashtë të përbashkët se shqiptarët. Dy shqiptarë sot, kanë më shumë farefis të përbashkët në lashtësi se çdo popull tjetër, transmetojnë mediat.

Shkencëtarët kanë mbetur të surprizuar me këtë të dhënë që vlen për Shqipërinë dhe Kosovën. Kjo e dhënë tregon se shqiptarët e sotëm rrjedhin të gjithë nga një grup i vogël paraardhësish./ Telegrafi

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne