Bota

Më shumë se 50 të vrarë në sulmet talibane në bazën e ushtrisë afgane

Luftëtarët talibanë kanë vrarë dhe plagosur më shumë se 50 afganë në një sulm të vazhdueshëm në një objekt xhamie dhe ngrënieje brenda një baze ushtarake afgane, tha një zëdhënës ushtarak i SHBA-së, duke e përshkruar atë si një sulm “të rëndësishëm”.

“Ne po flasim për ndoshta mbi 50 viktima”, tha koloneli John Thomas, një zëdhënës i Komandës Qendrore të ushtrisë së SHBA-së, duke shtuar se ai nuk ishte në dijeni për asnjë forcë koalicioni të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara që ishte ndikuar drejtpërdrejt nga sulmi.

“Ka një xhami dhe një objekt ngrënieje në bazën që, në këtë moment nga raportet tona, dukej të ishte subjekt i sulmit të rëndësishëm nga forcat e armikut”.

Thomas tha se ishte e paqartë se sa afër luftimeve ishin trupat e koalicionit të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara. / © Gazeta Impakt