Etiketehistori

Kultura

E urrej Vitin e Ri!

nga Antonio Gramshi. Çdo mëngjes, kur zgjohem sërish nën zymtinë e qiellit, ndjej se për mua sot është dita e Vitit të Ri. Prandaj i urrej këto vite të reja që...

Kultura

Jam shpata, kam prerë koka e koka…

Jam shpata. Kam prerë koka e koka… Kam prerë kokën e Karlit zulmëmadh, kokën e kokëfortit Rikard, kokën e Ibën Khalimit të kuq të Arabisë, kokën e Abdulullah...

Historia Kultura Opinion

Fuqia e monumenteve

Mënyra e arsyeshme për t’u marrë me monumentet e së kaluarës do të ishte t’i shihje thjesht si objekte të historisë. Prapëseprapë, nuk është kaq e thjeshtë...

Opinion

Garda “pretoriane” e së shkuarës

Për të dhënë imazhin se ishte reformuar, Partia e Punës ndërroi emrin në Parti Socialiste, por nuk bëri asnjë analizë dhe nuk kërkoi ndjesë për krimet e...