Bota

Ushtria izraelite shkatërron shkollën palestineze në al-Hillet

Ushtria izraelite shkatërroi të mërkurën një shkollë palestineze në Al-Hillet al-Daba, në lindje të Yatta, në jug të Bregun Perëndimor të pushtuar.

Kryetari i Këshillit Lokal të fshatit, Muhammed Raba’i tha se ushtria izraelit u kthye në fshat herët të mërkurën, një ditë pasi shpalli një qëllim për të hequr shkollën dhe hoqi shatorat që përbënin shkollën, klasat.

Muhammed Raba’i tha se rrënimi arbitrar u krye në të njëjtën ditë kur nxënësit u bashkuan me një kamp veror të mbajtur nga Ministria e Arsimit Palestinez.

Të martën, trupat izraelite sulmuan zonën dhe i hoqën orenditë e shkollës, duke kërcënuar se do ta shkatërronin nën pretekstin se shkolla është e palicensuar.

Burimi : The Palestinian Information Center / ML

OPINIONE