Emisioni IMPAKT Opinion

A do të çoj vrasja e Kasem Sulejmanit drejt Armagedonit Lindjen e Mesme?

Ne videon me siper Dr. Olsi Jazexhi flet per vrasjen e gjeneral Kasem Sulejmanit komandantit te Forces se Kudsit te Gardes Revolucionare Iraniane ne 3 janar 2020 dhe e Abu Mahdi al-Muhandis komandant i Kataib Hezbollahut ne Bagdad nga amerikanet. Flitet per figuren e Kasem Sulejmanit dhe rrolin e Forces Kuds dhe Gardes Revolucionare iraniane per clirimin e Palestines dhe nxitjen e rezistences islamike kunder imperializmit amerikan, izraelit dhe saudit ne Jemen, Siri, Liban, Palestine, Irak, Sudan, Afganistan etj. Tregohet per historine e krijimit te Forces Kuds apo Forces se Jeruzalemit nga imam Khomeini qellimi final i te ciles eshte clirimi i Jeruzalemit dhe Palestines. Analizohet strategjia e Kasem Sulejmanit per te rrethuar Izraelit me milici revolucionare islamike, fakt i cili ka nxitur izraelitet dhe amerikanet qe te sulmojne Sirine dhe Irakun ne muajt e fundit. Ne video analizohen levizjet me te fundme ushtarake ne Lindjen e Mesme, evakuimin e amerikaneve nga Iraku dhe skenaret qe Irani mund te ndermarre per t’u hakmarre per vrasjen e Sulejmanit. Ne video flitet edhe per langaraqllekun dhe servilizmin e Edi Rames dhe Lulzim Bashes ne mbeshtetje te terrorizmit amerikan ne Lindjen e Mesme dhe rrezikun qe ky servilizem sjell per te ardhmen e Shqiperise. Analizohet koncepti i imam Mehdiut mbi te cilin eshte ndertuar Republika Islamike e Iranit dhe koncepti i Meshiut sipas teologjise evangjeliste te administrates amerikane dhe shtetit te Izraelit. Teologjia e Meshiut apo Mesise se pritur ne te cilin besojne Mike Pense, Mike Pompeo dhe Benjamin Netanjahu beson ne luften e madhe te Armagedonit ku te krishteret dhe cifutet fanatike besojne se para se te vije Mesija ata do duhet qe me pare te mundin dhe shkaterrojne Islamin.

OPINIONE