Bota

Amerika tërhiqet nga pozicionet e saj përballë Kinës

Qeveria e Amerikës tërhiqet nga pozicionet e saj përballë qeverisë kineze.

Sipas Uashington Post, Departamenti amerikan i thesarit ka njoftuar se Uashingtoni tërhiqet nga akuzat e “lëkundjeve valutore” të Kinës, mirëpo këtë vend e ka futur nën mbikëqyrjen e aktiviteteve valutore. Sipas këtij raporti, thuhet se nga Departamenti amerikan i thesarit, në listën e vendeve që janë nën mbikëqyrje janë Kina, Koreja e Jugut, Greqia, Gjermania, Zvicra dhe Japonia. Donald Trump, president i SHBA, gjatë një falmi të tij gjatë fushatës zgjedhore në lidhje me shkeljen e politikave aktuale të administratës amerikane përballë Kinës, kishte folur në lidhje me frenimin e veprimtarive të Kinës dhe Koresë së Veriut, duke thënë se e konsideruar Kinën se po përballet me ‘lëkundje valutore’./ PT

OPINIONE