Bota

Gjermania: Ne kemi treguar shumë durim karshi Turqisë / Ankaraja është ende larg Evropës

Ministrja gjermane e mbrojtjes ka kritikuar ashpër lëvizjet e fundit të Turqisë për të qenë larg demokracisë dhe ka thënë: Ne kemi treguar shumë durim karshi Turqisë.

Sipas agjencisë së lajmeve Tasnim, Ursula Von Lajn, ministre gjermane e mbrojtjes, në një intervistë me gazetën gjermane Zu Deustche Zietung ka kritikur Turqinë duke thënë se ky vend me këto lëvizje gradualisht po largohet nga demokracia dhe legjitimiteti. Ajo po ashtu ka thënë: Ne kemi treguar shumë durim karshi Turqisë. Turqia duhet gjithashtu respektin që ne po tregojmë për te, t’a tregojë edhe ajo për ne./ PT

OPINIONE