Islamofobi Rajoni

Islamofobja Arbana Xharra sulmon Presidentin Erdogan dhe muslimanët: Sot e 700 vjet ska europë me Xhami

Islamofobia Arbana Xharra vazhdon me sulmet e saj ndaj mulsimanëve dhe Presidentit Turk Rexhep Tayyp Erdogan. Së fundi ajo është përfshirë edhe në debatin që po zhvillohet në Kosovë për ndërtimin apo jo të XHamisë së Madhe. Në komentet e saj lidhur me këtë projekt madhështor për besimtarët muslimanë të Prishtinës Arbana XHarra e kundërshton projektin duke thënë se ai po bëhet qëllimisht nga Erdogan për të rritur ndikimin e tij në vend duke mos përfillur kërkesat e vazhdueshme të besimtarëv për një xhami më të madhe.

Në fakt me sulmet e saj Xharra kundërshton edhe 85 % të shqiptarëve që kanë votuar pro ndërtimit të xhamisë në sondazhin e realizuar në kosovë.

Aajo thotë se duke investuar në ndërtimin e xhamive kosova po shkon larg europës.

Statusi i Arbana Xharra në facebook:

“S’ka Evropë me “babën” Erdogan – jo, sot e 700 vjet!

Mua nuk me çudite mbështetja publike që liderët e Kosoves i japin ndërtimit të xhamisë së Erdoganit, ata i kanë dhënë Aeroportin, distribucionin e energjisë, e kanë leju me ardhë me aeroplan privat me i kidnapu qytetarët turq…. Ne fund te fundit politikanet e Kosovës më shumë kanë të përbashkët me Erdoganin se me Macron e Merkel. Evropa e sheh Erdoganin kercenim per kulturen dhe identitetin perendimor, Kosova ka vendos me u rreshtu me Erdoganin – e gezofshi xhamine!”

“Shumica absolute e perëndimorëve brenda BE -së kanë nisur ta vizatojnë Kosovën brenda hemisferës orientale. Asaj të Erdoganit (si zonë e teologjisë sê tij politike). S’ka më rëndësi, lirisht ndërtojeni në çdo qytet nga një kazermë të tij. Secili zgjedh rrugën që donë vetë. Udha e mbarë u qoftë. Nuk besoj që keni ndonjë lidhje me ilirë, ku me ditë prej nga u kanë sjelle!”/Gazetaimpakt/