Bota

Katari ka kërkuar nga Kombet e Bashkuara për t’i dhënë fund rrethimit të tij

Kryetari i Komiteti kombëtar për të drejtat e njeriut në Katar me seli në Gjenevë, ka kërkuar nga OKB dhënien fund të rrethimit të Katarit nga Arabia Saudite, EBA, Bahrejni dhe Egjipti.

Arabia Saudite, EBA, Bahrejni dhe Egjipti me 5 qershor 2017 kanë ndërprerë marrëdhëniet me Katarin dhe njëkohësisht me këtë kanë vendosur mbyllur kufijtë ajrore dhe tokësor me Katarin. Kanali televiziv libanez Al Mejadin ka njoftuar se Ali Ibn Zamikh Al Meri, kryetari i Komiteti kombëtar për të drejtat e njeriut në Katar me seli në Gjenevë, në një konferencë për media ka thënë se nëse nuk do të përfundojë bllokada e Katarit, atëherë Doha mund të iniciojë proces gjyqësor ndërkombëtar për të kërkuar kompensim./ PT

OPINIONE