Rajoni

Kisha Ortodokse e Maqedonisë nuk do ta pranojë emrin e ri

Kisha Ortodokse Maqedonase nuk do ta pranojë emrin e ri për Maqedoninë, si do që të jetë propozimi për të cilin do të merren vesh pala maqedonase dhe greke, kategorikisht konfirmoi peshkopi Pimen.

Ai tha se nuk dëshiron që emri të ndyshohet sepse emri ndërlidhet me identitetin maqedonas.

“Ne sinqerisht shpresojmë se nuk do të heqim dorë nga emri ynë kushtetues. Nëse në fund shumica vendos që të ndryshohet, në emër të kishës nuk do ta inkorporonim në emrin tonë. Emri jonë është Kisha Ortodokse Maqedonase sepse lidhet me identitetin tonë”, deklaroi peshkopi Pimen.