Bota

Liga Arabe: “Njohja e Jerusalemit si kryeqytet i Izraelit është agresion i hapur”

A general view shows the meeting of the Arab League Foreign ministers in the Egyptian capital Cairo on December 21, 2013. The meeting has been called at the request of Palestinian president Mahmud Abbas, League deputy secretary general Ahmed Ben Helli said, and aims to discuss troubled peace talks between the Palestinians and Israel. AFP PHOTO / HASSAN MOHAMED

Të martën, Këshilli i Lidhjes së Shteteve Arabe i bëri thirrje Amerikës të pajtohet me të gjitha rezolutat e OKB-së lidhur me Jerusalemin dhe të mos e lëvizë ambasadën e saj në Jerusalem. “Çdo njohje e qytetit të Jeruzalemit si kryeqytet i fuqisë pushtuese, krijimi i ndonjë misioni diplomatik në Jeruzalem ose transferimi i tij në qytet është një agresion i hapur kundër kombit arab, të drejtat e popullit palestinez dhe të gjithë myslimanëve dhe të krishterëve,” tha këshilli. Çështja e Jerusalemit hyri në qendër të vëmendjes javën e kaluar pasi Presidenti amerikan Donald Trump do të vendoste për çështjen e ndjeshme të politikës së jashtme këto ditë. Megjithatë Shtëpia e Bardhë e shtyu përsëri vendimin mes thirrjeve botërore dhe paralajmërimeve kundër lëvizjes së diskutueshme. Lëvizja e ambasadës së SHBA në Jerusalem ishte një nga premtimet kryesore të fushatës presidenciale të Trump. Akti i Ambasadës së Jerusalemit u miratua gjatë mandatit të parë të ish presidentit Bill Klinton në vitin 1995, por është shtyrë çdo gjashtë muaj nga presidentët amerikanë që nga ajo kohë./rt/Gazeta Impakt