Islamofobi

Mesazhe Islamofobike në një Xhami në Çeki, mos e përhapni Islamin, ose përndryshe ne do t’ju vrasim”

Islamofobia duket se ka marrë një hov të madh në të gjithë vendin. Fyerjet, burgosjet dhe vrasjet e muslimanëve po bëhet diçka e zakonshme, por nga pushtetarët po shikojmë që kanë rënë në heshtje.

Sot në Rebublikën Çeke në muret e Xhamisë më të vjetër ishin të shkruar mesazhe islamofonike.

Në qytetin Brno të Çekisë duket se islamofobia është rritur aq shumë saqë kanë bërë thirrjen: “Mos e përhapni Islamin në Republikën Çeke, ose përndryshe ne do t’ju vrasim”.

Ky mesazh është shkruar në murin e jashtëm të xhamisë ndërsa ende nuk ka anjë reagim nga autoritetet vendase në lidhje me këtë sulm islamofobik.

Shikoni videon dhe postimin që është bërë viral në facebook:

“Mos e përhapni Islamin në Republikën Çeke, ose përndryshe ne do t’ju vrasim”.

Ky është mbishkrimi islamofobik i shkruar në xhaminë më të vjetër të

Republikës Çeke.

Islamofobia Brno

/gazetaimpakt

OPINIONE