Bota

Ministri turk fton muslimanët kinezë të studiojnë Islamin në Turqi

“Ne mund të dërgojmë kopje të Kur’anit dhe libra të haditheve të Muhammedit (a.s.) . Muslimanët kinezë që duan të studiojnë Islamin mund të regjistrohen në fakultete teologjike dhe pasdiplomike në Turqi”, tha Numan Kurtulmus në Shangai gjatë një takimi me myftiun e qytetit, Musa Cin.

Ministri turk i kulturës dhe turizmit të premten sugjeroi se muslimanët e Kinës mund të studiojë Islamin në universitetet e Turqisë.

Ministri turk i Kulturës dhe Turizmit të premten theksoi bashkëpunimin me muslimanët në Kinë, mundësi e propozuar për arsim në Turqi.

“Ne jemi anëtarë të një familjeje prej më shumë se 1.5 miliardë muslimanë në mbarë botën. Duhet të flasim më shumë me njëri-tjetrin, duhet të kuptojmë më mirë kulturat dhe trashëgiminë tonë”, tha Kurtulmus në Cin në Xhami Xiaotaoyuan.

Mufti i Shangait, nga ana e tij, nënvizoi marrëdhëniet e ngushta mes dy vendeve.

Ka tetë xhami dhe rreth 200,000 muslimanë në qytet, tha ai.

Muslimanët përbëjnë 10 nga rreth 56 pakica etnike në Kinë. Hui (Muslimanët kinezë), Ujgurët, Kyrgyzët, Kazakët, Taxhikët, Tatarët, Uzbekët, Salarët, Baoanët dhe Dongshiangët kryesisht jetojnë në Kinën veriore dhe veriperëndimore.

Burimi : Anodolu News Agency/ ml