Bota

Publikohet një pjesë e dokumentacionit mbi vrasjen e John F. Kennedy

Arkiva kombëtare në Amerikë ka publikuar dosjen me 2800 faqe mbi vrasjen e John F. Kennedy, ish president i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Më shumë se 50 vjet nga vdekja e John Kennedy, amerikanët dhe e gjithë bota do të mund të shuajnë kureshtjen mbi raportin e plotë të qeverisë amerikane lidhur me vrasjen e tij. Presidenti amerikan John Kenedy u vra më 22 nëntor të vitit 1963 në Teksas në një incident që trondit botën në thelbin e saj. Tani, më shumë se 50 vjet pas tragjedisë, njerëzit anë e mbanë botës do të jenë në gjendje të kenë qasje në informacione të klasifikuara më parë që mund të kenë qasje në informacione të klasifikuara dhe që mund të çojnë në zbulime të reja e mbase duke i dhënë fund teorive të konspiracionit. Dokumentet sekrete përmbajnë më shumë se 3 mijë skedarë, që secila prej tyre mund të përmbajë qindra dokumente. Arkivat Kombëtare nxorën, të cilat do të jenë në dispozicion për t’u shkarkuar. Disa njerëz besojnë se lirimi mund të vonohet ndërkohë që Presidenti Trump mund të vendosë nëse ndonjë prej dosjeve duhet të mbetet sërish e klasifikuar nëse ato përbëjnë një kërcënim për sigurinë kombëtare. Fundjavën e kaluar ai shkroi në Twitter: “Duke iu nënshtruar marrjes së informatave të mëtejshme, unë do të lejoj, si President, që të hapen dokumentet e klasifikuara për JFK”. Ekspertët e vrasjes së Kennedy nuk presin ndonjë “bombë të rëndë”, sipas raporteve./ PT