Bota

Uashingtoni: Transferimi i ambasadës në Kuds, këron tre vite kohë

Zëdhënësja e Departamentit Amerikan të Shtetit deklaroi se për transferimin e ambasadës amerikane nga Tel Avivi në Kuds, nevojiten tre vjet kohë.

Agjencia e lajmeve IRIB njoftoi se Heather Nauert tha: “Duhet biseduar me Kongresin në lidhje me buxhetin e transferimit të ambasadës amerikane në Kuds dhe duhet marrë parasysh çështjet e sigurisë dhe të gjithë këto do të marrin kohë. Nga një shkurti deri më 31 tetor të vitit 2017, 274 punonjës të DASH kanë dhënë dorëheqje dhe janë pensionuar dhe kjo shifër tregon shtimin e këtij niveli në krahasim me vitet e tjera”./ PT