Bota

“Vatan” : “Provat e Turqisë sprapsën vendet perëndimore”

Turqia jo vetëm që ndjek minutë pas minute furnizimin me armë, që Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) i bëjnë organizatës separatiste terroriste PKK/PYD-YPG në Siri, por e përditëson vazhdimisht dosjen e saj të provave sipas zhvillimeve të freskëta në terren. Sipas informacioneve të reja që kanë mbërritur, ShBA dhe vendet e tjera Perëndimore për shkak të dokumenteve që paraqiten në mbledhjet me dyer të mbyllura nuk e mbrojmë dot më si dikur PYD-në. Bashkëfolësit në takimet që mbahen pa praninë e medias nuk e mbrojnë dot si më parë organizatën dhe kur shikojnë provat që u paraqiten ata nuk e thonë dot “që PYD/YPG nuk është organizatë terroriste” dhe tani kanë nisur të pranojnë faktin që struktura në fjalë është zgjatim i PKK-së”, bëjnë të ditur të njëjta burime./ trt