Rajoni

Veton Surroi del ne krah te terroristeve, kunder kosovareve qe u luten per Turqine

Publicisti jugosllav Veton Surroi ka reaguar në profilin e tij në Facebook për lutjen që mbrëmë është mbajtur në një xhami në Prizren për fitoren e ushtrisë turke në Siri kunder grupeve terroriste. Surroi ka marre anen e terroristeve te YPG-se dhe PKK dhe ka kundershtuar kosovaret qe u luten per Turqine duke pretenduar qe:

“Lutja për fitore të një ushtrie është pjesëmarrje, shpirtërore, në një luftë të huaj.” Surroi nuk ka permendur ketu lutjet qe ka bere Kisha Katolike per fitore te koalicionit amerikan kunder arabeve ne Irak, Siri dhe gjetke. Me poshte eshte postimi pro-terrorizmit kurd nga Veton Surroi:

Bashkësitë fetare duhet të luten për paqe, e posaçërisht ato të Kosovës dhe vendeve që kanë pësuar nga lufta .

Bashkësia islame në Prizren që u lut për fitore të një ushtrie, u lut njëkohësisht për vrasjen e njerëzve, me e pa armë, të rritur e fëmijë, të cilët do të goditen nga ajo ushtri.

Lutja për fitore të një ushtrie është pjesëmarrje, shpirtërore, në një luftë të huaj.

OPINIONE